- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Budimpešta optužuje Ukrajinu da pokušava da utiče na ishod izbora

© Sputnik / Jurij Somov / Uđi u bazu fotografijaParlament u Budimpešti
Parlament u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto optužio je Ukrajinu da pokušava da utiče na ishod parlamentarnih izbora u zemlji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Prema njegovim rečima, mađarska opozicija i predstavnici ukrajinske vlade neprekidno vode pregovore.

Opozicija je obećala Kijevu da će, ako dođu na vlast, odmah doneti odluku o slanju oružja u Ukrajinu i glasati za sankcije usmerene protiv isporuka gasa i nafte iz Rusije u Evropu, pa i Mađarsku, naveo je ministar na Fejsbuku.

„Situacija je takva da je pre nekoliko dana ministar spoljnih poslova Ukrajine pozvao ukrajinsku ambasadu u Budimpešti kako bi razmotrili mogućnost njihovog uticaja na rezultate izbora“, rekao je Sijarto u video-obraćanju.
On je naglasio da dok aktuelna vlada bude na vlasti isporuka oružja u Ukrajinu i glasanja za sankcije na isporuke energenata iz Rusije – neće biti.
Parlamentarni izbori u Mađarskoj se održavaju početkom aprila, a premijer Viktor Orban je prošle nedelje rekao da Mađarska ne podržava sankcije u sferi energetike jer bi to nanelo veću štetu Mađarskoj nego Rusiji.
Podsetimo, Mađarska je odbila da šalje naoružanje Kijevu kao i da se preko njene teritorije prebacuje naoružanje iz drugih država.
Predsednik Poljske Andžej Duda - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SVET
Poljski predsednik o politici Mađarske prema Rusiji: Skupo će ih koštati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala