- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kamerun u 124. minutu do Mundijala, selektoru Alžira pozlilo – haos u Nigeriji /video/

© AP Photo / Anis BelghoulAlžir Kamerun
Alžir Kamerun  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Alžira najveći je gubitnik u kvalifikacijama za Mundijal jer je u 124. minutu ostala bez plasmana u Katar. Napadač Kameruna Karl Toko Ekambi postigao je gol pre poslednjeg sudijskog zvižduka i odveo je svoju reprezentaciju na završni turnir, dok je pokosio Alžirce i njihovog selektora kojem je pozlilo i završio je u suzama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fudbal je po ko zna koji put demonstrirao svu lepotu i svu surovost. Alžirci su završili na travi i u suzama, a Kamerunci su bili u ekstazi.
Ali, krenimo redom i šta se sve to zapravo izdešavalo tokom tih 120 i kusur minuta u afričkim kvalifikacijama.
U dvomeču pomenutih timova „pustinjske lisice“ slavile su u prvom susretu u Kamerunu rezultatom 1:0 i kod kuće im je bio dovoljan i remi za plasman na Mundijal.
Čupo Moting doneo je prednost gostima u 22. minutu na stadionu u Blidi, da bi u nastavku VAR čak dvaput „pojeo“ gol Alžircima.
Prvo tokom regularnih 90 minuta, a kasnije i tokom produžetka u 98. minutu. Ipak, činilo se da se sreća konačno osmehnula Slimaniju, Marezu i ostalim izabranicima Đamila Belmadija jer su u 118. minutu preko Tube stigli do gola koji im je garantovao odlazak u Katar.
Erupcija odušeljenja, eksplodirao je stadion, dok su Kamerunci pošto poto želeli da vide loptu da centru i da pokušaju da kreiraju čudo. Da postignu novi gol koji bi im „izvadio vizu“ za Mundijal.
Glavni sudija Gasama produžio je susret četiri minuta i na kraju je usledio totalni šok za Alžirce. Ngadeu je spustio jednu dugu loptu koju je iz srca peterca pravo u mrežu sproveo heroj kamerunske nacije Karl Toko Ekambi.
Pogodio je u 124. minutu, čime su Kamerunci otišli u Katar, a Alžirci su ostali u suzama, baš kao i njihov selektor Belmadi koji je briznuo u plač. Kasnije mu se slošilo, a posle konferencije za medije podneo je ostavku zbog neuspeha svoje reprezentacije.
Osim Alžira ni Nigerija neće zaigrati na Mundijalu u Kataru nakon što je remizirala sa Ganom - 1:1, a za sve je kriv gol u gostima jer je u prvom susret završen bez pogodaka.
Pravi stampdeo viđen je na stadionu Abudži, na kojem je bilo 60.000 gledalaca, s obirom na to da je veliki broj navijača uleteo na teren kako bi se obračuna sa fudbalerima koji su jedva izbegli linč besne mase.
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
SPORT
Poznati novi detalji za Srbiju u Kataru
Portugalija Makedonija - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Makedoncima ugašen mundijalski san – Portugalija i Poljska idu u Katar!
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Opomena u pravi čas – Danci očitali lekciju Srbiji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala