- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksija ne zanima rekord – već samo pobeda Srbije

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKFudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Dragan Stojković izvešće najbolje što Srbija ima na Parken stadionu (18.00) protiv Danske u prijateljskom meču. U tim se vrlo verovatno vraćaju prvi golman Predrag Rajković i stub odbrane Nikola Milenković, a Piksi je poručio da ga ne zanima mogućnost da Orlovi postave rekord od devet utakmica bez poraza.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbija je preporođena dolaskom legendarnog Dragana Stojkovića Piksija na užarenu klupu Orlova. S njim se stvari i magija dešavaju sa lakoćom, dok su se njegovi prethodnici uglavnom mučili. Čast izuzecima (retki su), ali i kada je bilo rezultata nije bilo igre i ideje (zamerano Muslinu), pa su sada stvari da majstorom fudbalske igre iz Niša, konačno došle na svoje mesto.
Samim tim, nižu se pobede na pomolu su novi rekordi, a plasman na Mundijal u Kataru došao je kao najnormalnija stvar. I zato ponosna fudbalska Srbija s pravom može da uživa u prijateljskim proverama, kao što je slučaj sa Mađarskom i Danskom.
Danci su (pre)ozbiljan rival. Stigli su do polufinala Evropskog „prošetatali“ se kroz kvalifikacije za Mundijal sa samo jednim porazom i to u poslednjom kolu od Škota (2:0), uz fascinantnu gol-razliku 30:3.
„Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i radosti", rekao je Stojković.
Danci su u prethodnom prijateljskom susretu izgubili od Holandije rezultatom 4:2. Izgubili su, ali su dobili Kristijana Eriksena koji se vratio golom posle horora koji je preživeo na startu Evropskog prvenstva kada je bio klinički mrtav.
Piksija raduje što se umetnik u kopačkama vratio pod nacionalnu zastavu i što će konkurisati za mesto u timu protiv ofanzivno orijentisane Srbije.
Raduje me povratak Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i navijače. On je fantastičan fudbaler i drago mi je što će igrati protiv nas“, rekao je kormilar Orlova.
© AFP 2023 / PAUL FAITHNikola Milenković
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Nikola Milenković
A Srbija će na veleleponom Parken stadionu istrčati u najjačem sastavu. Po svemu sudeći, među stative se vraća Predrag Rajković, koji ima blagu prednost u odnosu na Vanju Milinković-Savića i Marka Dmitrovića. Formacija će ostati nepromenjena 3-4-2-1.
Ispred golmana Remsa biće povratanik Nikola Milenković koji se oporavio od lakše povrede zbog čega je propustio meč sa Mađarima, dok će mu društvo u srcu odbrane praviti još Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.
Dvojica zadnjih veznih biće Nemanja Gudelj i Saša Lukić, dok bi po bokovima trebalo da dejstvuju – desno Andrija Živković/Nemanja Radonjić – levo hitronogi Kragujevčanin Filip Kostić.
Kao i uvek za organizaciju napada biće zaduženi kapiten Dušan Tadić i as Lacija Sergej Milinković-Savić, dok je špic napada rezervisan za rekordera po broju golova za nacionalni tim – Aleksandra Mitrovića.
Dušan Vlahović trenutno je u Torinu gde trenira po specijalnom režimu, dok bi Luka Jović koji je u utorak po treći put postao otac, baš kao i u susretu sa Mađarskom trebalo da dobije priliku sa klupe.
Dragan Stojković Piksi – selektor Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Srbija može do rekorda na „Parkenu“, Piksi najavio ofanzivu Orlova
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
SPORT
Nekada smo se divili Italiji, Španiji, ali – Srbija ima poker čuvara kao niko nikada!
Luka Jović na utakmici Srbija Rusija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
SPORT
Orlovi već slave u Danskoj /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala