- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija može do rekorda na „Parkenu“, Piksi najavio ofanzivu Orlova

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKDragan Stojković Piksi – selektor Srbije
Dragan Stojković Piksi – selektor Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa Danskom (18.00) u prijateljskoj utakmici u Kopenhagenu, a selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da će njegova ekipa, kao i uvek, ići na pobedu. Takođe je poručio da ne razmišlja o rekordu od devet utakmicu bez poraza, koji bi Srbija mogla da postavi dobrim rezultatom u Danskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fudbaleri Srbije u 18 sati igraju prijateljski meč protiv Danske na „Parken stadionu“ u Kopenhagenu.
„Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva“, rekao je Piksi.
Danska je na prethodnom šampionatu Evrope stigla do polufinala, a u kvalifikacijama je za Mundijal imala je gotovo savršen učinak – devet pobeda, jedan poraz, gol razlika 30:3.
„Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno među prvima obezbedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svesni protiv koga igraju u utorak“, rekao je Stojković na konferenciji za medije.
Selektora Stojkovića ne zanima previše rekord od devet mečeva u nizu bez poraza, koji bi mogao da bude postavljen u slučaju pozitivnog ishoda meča u Kopenhagenu.
Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu“, kazao je Stojković.
„Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo“, dodao je selektor.
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
SPORT
Nekada smo se divili Italiji, Španiji, ali – Srbija ima poker čuvara kao niko nikada!
Na duelu protiv Srbije gotovo sigurno zaigraće Kristijan Eriksen koji se nedavno golom vratio u nacionalni tim.
„Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti. Takođe me raduje povratak Kristijana Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije“, zaključio je Stojković.
Kapiten reprezentacije Dušan Tadić imao je reči hvale na račun sutrašnjeg rivala.
„Igrali su fenomenalno u kvalifikacijama i u furioznom stilu izborili plasman na Svetsko prvenstvo. To dovoljno govori o njihovoj ekipi. Imao sam sreću da igram zajedno sa Hojbergom, Kristensenom i Dolbergom, svi su oni odlični fudbaleri. Mnogo mi je drago što se Eriksen vratio fudbalu i što će u utorak istrčati na teren. Biće to prava provera i za jedne i za druge uoči izazova koji nas očekuju krajem godine u Kataru“, poručio je Tadić.
Kada je reč o postavi, Piksi se za duel protiv Mađarske odlučio za najjaču moguću postavu, a isto se očekuje i za Dansku, s tim što su manje promene uvek u opticaju.
Minut koji je morao da se dogodi /video/
Nekada smo se divili Italiji, Španiji, ali – Srbija ima poker čuvara kao niko nikada!
Orlovi već slave u Danskoj /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala