- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medinski: Rusija izrazila protest Ukrajini zbog snimka mučenja ruskih vojnika

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski na rusko-ukrajinskim pregovorima u Istanbulu
Pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski na rusko-ukrajinskim pregovorima u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Ukrajina je obećala da će preduzeti najoštrije mere protiv zločinaca koji su mučili ruske vojnike, saopštio je šef ruske delegacije Vladimir Medinski tokom današnjih pregovora u Istanbulu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Izrazili smo protest zbog video snimaka koji su se pojavili na kojima se vidi mučenje zarobljenih ruskih vojnika. Ukrajinska strana je prihvatila protest. Obećali su da će preduzeti najoštrije mere ako ih prvi uhvate. Ako ih uhvate naši, onda i sami shvatate.... Čuli su nas“, rekao je Medinski.

On je dodao da se rusko-ukrajinske konsultacije nastavljaju i da se nada da će se za nekoliko sati objaviti o rezultatima.
„Nastavili smo konsultacije sa ukrajinskom stranom danas od 9.30 časova. Nadam se da ćemo se za nekoliko sati dati izjavu o njihovim rezultatima“, rekao je on novinarima.
Sastanak se održava u palati Dolmabahče i zatvoren je za novinare. Rusku delegaciju, kao i u prethodnim rundama pregovora, predvodi Vladimir Medinski, pomoćnik predsednika Ruske Federacije. Pre početka pregovora, strane su održale sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Rusko-ukrajinski pregovori počeli su 28. februara, a 10. marta je na marginama diplomatskog foruma u ​​Antaliji održan sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe. Pregovarači nastavljaju da kontaktiraju putem interneta.
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pentagon: Ruska vojska se ne povlači; Kadirov Putinu: Dozvolite nam da završimo započeto
Ukrajinski vojnik iz dobrovoljačkog bataljona Kijev-2 na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Monstruozno: Rusija objavila dokaze o zverstvima ukrajinskih ekstremista /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala