- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dan posle kojeg ništa više nije bilo isto /video/

© AP Photo / Armando FrancaDuel Kristijana Ronalda i Saše Lukića
Duel Kristijana Ronalda i Saše Lukića - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Reprezentacija Srbije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija izrazla je u ozbiljnu fudbalsku silu, koju mnogi žele da izbegnu na žrebu 1. aprila za Mundijal u Kataru. Prvi meč protiv Irske u kvalifikacijama (3:2) pokazao je da se nešto pozitivno dešava, ali je 27. mart 2021. godine bio dan posle kojeg više ništa nije bilo isto!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Preokret protiv Irske, a onda čuvena utakmica na Marakani protiv Portugalije i remi 2:2. Ali, remi koji će, ispostaviće se, biti ključan detalj za direktan let Orlova iz lisabonskog pakla na Svetsko prvenstvo u Kataru.
Tog 27. marta prošle godine, Srbija je pokazala sve što jedna ozbiljna reprezentacija treba i mora da poseduje. Igru, srčanost, borbenost, pobednički mentalitet, kompaktnost i ono najvažnije – veru!
Jer, kada posle nešto više od pola časa igre gubite 2:0 od bivšeg evropskog prvaka i osvajača Lige nacija na svom terenu, onda vam se ne piše dobro. Ali, tada će do izražaja doći sve navedeno, uslediće neverovatan preokret posle 15-minutne pauze.
Kao da su na teren kročili drugi igrači, igrači koji drugačije razmišljaju. Koji na terenu dišu svi kao jedan i koji veruju u totalni preokret. Čak i to je moglo da se dogodi!
Već u prvom minutu nakon što im je Piksi u svlačionici najvećeg srpskog stadiona održao motivacioni gotov, Aleksandar Mitrović postigao je gol.
Antoni Lopez je morao da vadi loptu iz mreže, a još nije stigao ni da tresne rukavicu u rukavicu što golmani obično rade.
Posle tog gola Orlovi su raširili krila i usledila je prava rapsodija u igri. Drugi pogadak – fudbalsko savršenstvo na delu, akcija iz snova. Munjevita kontra i gomila sitnih pasova Kostića, Tadića i Sergeja Milinković-Savića, a onda trk i vanserijski potez „Niš ekspresa“ Nemanje Radonjića koji je poput brzog voza protunjao ka golu Portugalije i „na tacni“" servirao Filipu Kostiću da, slabijom desnom nogom, postigne gol.
Radost Srbije i smrknuta lica dvostrukog strelca Žote, portugalske zvezde Kristijana Ronalda i smušenog selektora Fernanda Santoša koji nije znao gde se nalazi i šta se dešava.
Dva puta je kapitulirala odbrana Portugalije za 14 minuta! Mogla je Srbija do potpunog preokreta, i u to su verovali Piksi i njegovih 11 ratnika na terenu, ali su isto tako i gosti mogli do tri boda i pobede, nakon što je Ronaldo poslao loptu iza leđa Dmitroviću, a Stefan Mitrović je uklizao nakon što je lopta celim obimom prešla gol liniju.
Mnogi su to videli, ne i sudija Dani Mekeli, pa se sve zadržalo na fantomskom golu Ronalda koji je u besu tresnuo kapitensku traku na travu Marakane i demonstrativno krenuo put svlačionice pre poslednjeg sudijskog zvižduka.
„Raduje me jak karakter koji igrači pokazuju i ono što sam juče rekao, da predaje ne postoji u našem rečniku. Morate da verujete da možete da napravite rezultat i to je veoma pozitivno. Ako ste svi vi zadovoljni, ja onako... Da ne uvredim Portugaliju, ali ja sam baš očekivao da pobedimo“, poručio je Piksi posle antologijskog meča.
Sreća prati hrabre, a Orlovi su 27. marta 2021. godine bili i te kako hrabri i ponosni, zato im je i fortuna bila naklonjena, kao i sudija Dani Mekeli, koji se prema rečima Fernanda Santoša, kasnije izvinjavao Portugalcima zbog nepravde.
Taj dan, taj fantomski gol i izboren remi, na kraju su obezbedili Srbiji da herojskom partijom i trijumfom u Lisabonu (1:2) krajem godine izbore direktan plasman na Svetsko prvenstvo, dok su Portugalci završili u baražu i još se grčevito bore da stignu do Katara.
I dok će Ronaldo, Bernardo Silva, Žota i ostale zvezde Premijer lige morati preko inspirisane Severne Makedonije koja je šokirala prvaka Evrope Italiju na Siciliji, tražiti put ka Kataru, Srbija će u Kopenhagenu uživati u prijateljskom susretu sa Danskom, u utorak 29. marta od 18 časova u kojem će konačno moći da uživa cela Srbija.
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
SPORT
Golman Zvezde „zalivao“ šampanjcem selektora – Kanada posle 36 godina na Mundijalu /video/
Mile Svilar – talentovani srpski golman - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SPORT
Srbin kod Murinja – ugovor do 2027. godine i šansa za prvog čuvara „vučice“
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Srbiji ne može niko ništa – pala je i Mađarska! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala