- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Sloboda govora je od suštinske važnosti“: Milijarder razmišlja o pokretanju nove društvene mreže

© REUTERS / Callaghan O'HareIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Osnivač „Tesle“, najbogatiji čovek sveta Ilon Mask razmišlja o izgradnji nove platforme društvene mreže, napisao je on na Tviteru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mask je odgovarao na pitanje korisnika Tvitera o tome razmišlja li o stvaranju nove platforme društvene mreže koja bi sadržavala algoritam otvorenog koda i koja bi prednost davala slobodi govora, gde je propaganda minimalna, piše „Sibiz“.
Mask, i sam aktivni korisnik Tvitera, u poslednje vreme je kritičan prema toj društvenoj mreži i njenoj politici, koju optužuje da potkopava demokratiju jer se „ne pridržava načela slobode govora“.
Maskovi tvitovi o mogućnosti formiranja nove društvene mreže objavljeni su pošto je na Tviteru postavio anketu u kojoj je napisao „Sloboda govora je od suštinske važnosti za funkcionisanje demokratije. Da li verujete da se Tviter rigorozno pridržava ovog principa“. Više od 70 odsto odgovorilo je „ne“.
„Posledice ove ankete biće važne. Molim vas, glasajte pažljivo“, rekao je milijarder.
Bude li Mask odlučio da izgradi novu društvenu platformu, pridružiće se sve većem broju tehnoloških kompanija čija je namera da privuku korisnike koji smatraju da im se se guši sloboda govora na platformama poput Tvitera i Fejsbuka u vlasništvu kompanije Meta ili Jutjuba u čiji je vlasnik Gugl.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Amerika se uplašila veza Ilona Maska sa Kinom
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Ilon Mask: Starlink odbija da blokira ruske informativne izvore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala