- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Minut koji je morao da se dogodi /video/

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Kristijan Eriksen ponovo je u centru pažnje evropskih i svetskih medija, ali je sada povod daleko, daleko, lepši. Danski mađioničar u kopačkama je za devet meseci prevalio put od borbe za život, defibrilatora i bolničke postelje, do povratka na teren i gola posle dva minuta u najdražem dresu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Danska je izgubila od Holandije (4:2), ali je dobila Kristijana Eriksena.
Vratio se, majstor fudbala s desetkom na leđima i to u velikom stilu! Onako kako rade oni predodređeni za najveća dela – golom!
Svi vrlo dobro pamte onaj grozni 12. jun 2020. godine kada se utakmica prvog kola Evropskog prvenstva između Danske i Finske na velelepnom stadionu Parken pretvorila u horor.
Usledila je borba za Eriksenov život nakon što je kolabirao. Srce mu je stalo, bio je klinički mrtav, ali je pribranost njegovog kapitena Simona Kjera kao i svih ostalih saigrača, ubrzo i munjevite reakcije lekara, učinila da preživi da ponovo uskoči u kopačke.
Devet meseci kasnije, tačno 287 dana posle najvećeg košmara, Eriksen je najlepša fudbalska priča, ma priča godine. Tu nema i ne sme da bude dileme.
Inter ga je otpustio. Morali su, s obzirom na to da igačima kojima je ugrađen srčani defibrilator nije dozvoljeno da igraju u Seriji A, pa je magični, ali u tim trenucima nesrećni, zbunjeni i izgubljeni Kristijan, želeo samo da ponovo potrči za loptom pod svetlima velikih reflektora.
I izbor je pao na Brentford koji mu je pružio najveće moguće zadovoljstvo i usledio je povratak u Premijer ligu. Utakmice na Ostrvu bile su najbolja moguća preporuka da ga selektor Hjulmand ponovo stavi pod reprezentativnu zastavu.
Najbolji fudbaler Danske morao je, ipak, da se strpi. Da sačeka i da šansu traži sa klupe. Čekanje se isplatilo. Usledio je minut koji je morao da se dogodi!
Nekih stotinak sekundi otkako je kročio na amsterdamsku travu, na kojoj je svojevremeno žario i palio u dresu Ajaksa, Eriksen je pokazao da ima srce veće nego čitava Danska. Postigao je strašan gol, s neverovatnom lakoćom. Rezantnim udarcem u gornji desni ugao Flekenovog gola.
Devet meseci pakla, a onda najbolja i najlepša moguća priča koju samo fudbal može da ponudi.
„Moj cilj je da igram na Svetskom prvenstvu u Kataru. Želim da igram. To je moj cilj sve vreme. To je cilj, moj san. Da li ću biti izabran, to je već druga stvar. Siguran sam da mogu da se vratim jer se ne osećam nimalo drugačije. Fizički, ja sam u punoj formi. To je moj cilj i ima još vremena. Do tada ću da igram fudbal i da dokažem da sam nazad na starom nivou. Moje srce nije problem, na selektoru je da odluči“, poručio je početkom godine Kristijan.
Čuo ga je i poslušao selektor Danske. Eriksen je verovao u čudo, u povratak. Sada mu je preostalo još da veruje u i to da će na kraju godine biti na Mundijalu u Kataru sa drugovima koji su mu spasili život.
Drama tokom utakmice Danske i Finske - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Perina rabona – Zanemeli su svi, ali doktor zna bolje: „Nije kraj“
Srpski reprezentativac Luka Milivojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Luka je otkrio Britancima šta je „srpska tajna“
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Srbija će konačno moći da gleda Piksijeve moćne Orlove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala