- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija će konačno moći da gleda Piksijeve moćne Orlove

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKFudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Fudbalska Srbija ponovo će imati priliku da direktno prati utakmice nacionalnog tima na RTS-u, koji je utakmicu Orlova sa Danskom zakazanu za utorak od 18 časova uvrstio u svoj TV raspored.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Činjenica da se u programskoj šemi RTS-a i to na prvom kanalu, u utorak, od 17.55 našao pomenuti prijateljski susret, nedvosmisleno ukazuje da će nacija posle dužeg vremena moći da gleda Piksijeve moćne Orlove.
Direktan prenos biće standardno emitovan na kanalu Nova S, ali i na RTS 1, što svakako raduje sve one koji vole fudbal i žele uživo da vide na delu četu Dragana Stojkovića, koja je u četvrtak pobedila Mađarsku minimalnim rezultatom u Budimpešti.
Takođe, RTS je prethodno obezbedio televizijska prava za naredna tri kvalifikaciona ciklusa, za Evropsko prvenstvo 2024, Mundijal 2026, kao i Evropsko prvenstvo 2028. godine.
Javni servis otkupio je i prenose za predstojeća tri ciklusa Lige nacije, a prenosiće i Svetsko prvenstvo u Kataru.
Srpski reprezentativci posle trijumfa nad Mađarskom u nedelju pre podne putuju za Kopenhagen, gde ih u utorak očekuje odlična provera sa snažnim rivalom.
U pitanju je reprezentacija Danska koja je stigla do polufinala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, a zatim su se na impresivan način, bez poraza plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru.
„Reč je o utakmici prijateljskog karaktera, ali to nikako ne umanjuje našu želju za pobedom. To se videlo i u Budimpešti, gde smo odigrali mudro i disciplinovano, pokazavši još jednom da smo zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Iako nije bilo rezultatskog značaja, utakmica je bila zanimljiva. Publika je videla lepe akcije, bilo je šansi pred oba gola i bitno je da smo nastavili sa serijom pobeda. Očekuje nas sada još jedna odlična provera u Kopenhagenu. Danska ima sjajnu ekipu, što su i dokazali plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva i fenomenalnim partijama u kvalifikacijama za Katar. Imamo sasvim dovoljno vremena da odmorimo i da se pripremimo za novo iskušenje. Iz utakmice u utakmicu delujemo sve sigurnije, igramo sve bolje i tako će biti i u Danskoj. Jedva čekamo da se nadigravamo sa kvalitetnim protivnikom i da pokažemo kvalitet koji nas je krasio tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, rekao je vezista Torina i reprezentacije Srbije Saša Lukić.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Pred Sinišom je nova žestoka borba: „Bolest je hrabra, kad je odlučila da se vrati“
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Minuti za spas su u reprezentaciji – i naciji!
Makedonija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Perina rabona: Palermovski!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala