- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sin Zvezdine legende na „pretnje smrću“ odgovorio rekordom karijere /video/

© AP Photo / Nick WassDeni Avdija, levo, u duelu sa Nemanjom Bjelicom
Deni Avdija, levo, u duelu sa Nemanjom Bjelicom - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Deni Avdija, sin legende Crvene zvezde Zufera Avdije, postavio je rekord karijere u NBA ligi u tesnoj pobedi Vašingtona nad Detroitom – 100:97 i to je bio njegov odgovor na „pretnje smrću“ koje je dobio od bivšeg saigrača Rasela Vestbruka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pre šest dana sastali su se Los Anđeles Lejkersi i Vašington i Avdija je pružio jednu od boljih partija, ubacivši 17 poena u porazu Vizardsa, bila je to ujedno i prilika da posle meča popričaju bivši saigrači i drugari Rasel Vestbruk i izraelski reprezentativac koji je otkrio šta mu je as Lejkersa tada poručio:
Ubiću te ako ne budeš igrao ovako svako veče. Vrlo dobro znam za šta si sposoban. Velika stvar s njegove strane. Bio mi je mentor u mojoj prvoj godini i mnogo sam naučio od njega, potrudiću se da ostanem na tom nivou“, rekao je Avdija na „pretnje smrću“ koje je dobio od Vestbruka.
A, onda je došao meč Vašingtona i Detroita u kojem je "eksplodirao" sin Zvezdine legende Zufera Avdije.
Na krilima Denija Avdije, koji u noći kada je saznao da će postati član NBA lige na reveru sakoa nosio ukrštene zastave Srbije i Izraela, Vizardsi su trijumfovali nad Pistonsima.
Deni je ubacio 21 poen, imao je deset skokova i četiri asistencije uz šut iz igre 4/9 za dva poena, 3/7 za tri.
Prethodni rekord karijere u NBA ligi bio mu je 19 poena, a poslednja dva kojim je nadmašio prethodnih najbolji učinak postigao je svega 11 sekundi pre kraja susreta.
Avdija je do poluvremena već pored svog prezimena imao 17 postignutih poena, a u triler završnici je pokazao šampionski karakter. Prvo je "uzeo" skok u odbrani, čime je došao do dabl-dabl učinka, da bi posle faula Mekgrudera bio precizan sa linije penala što je obezbedilo pobedu Vašingtonu.
Avdija je blistao uz najboljeg pojedinca pomenutog susreta Kristapsa Porzingisa, s obzirom na to da je Letonac imao 30 poena uz 10 skokova i tri asistencije.
S druge strane u redovima Detroita bolji od ostalih bili su Bigli sa 25 poena i Kaningem sa 22.
Od srpskih košarkaša koji su u noći između petka i subote trebalo da se nađu na parketu, nije bilo Bogdana Bogdanovića, a ponovo je razlog problem sa kolenom. Nije bilo ni Nemanje Bjelice, pa je izostao srpski dvoboj.
Ipak, i bez srpskog reprezentativca Atlanta je slavila protiv Golden Stejt Voriorsa (121:110), u meču u kojem je blistao Trej Jang, postigavši 33 poena uz četiri skoka i 15 asistencija, dok je u taboru poraženog tima Klej Tompson brojao do 37 poena.
Boban Marjanović našao se kratko u finišu susreta na parketu u ubedljivom porazu Dalasa od Minesote rezultatom 116:95. Bobi je ubacio pet poena i imao je jedan skok, dok je najefikasniji bio Luka Dončić sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija.
NBA, rezultati
Šarlot - Juta 107:101
Detroit - Vašington 97:100
Atlanta - Golden Stejt 121:110
Majami - Njujork 103:111
Minesota - Dalas 116:95
Portland - Hjuston 106:125
L. A. Klipers - Filadelfija 97:122
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2020
Sin Zvezdine legende govorio za Sputnjik o srpskoj zastavi koju je odneo u Vašington
Košarkaši Crvene zvezde protiv Splita - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Zvezda poražena posle drame u Berlinu – Top 8 je sve dalje
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
MVP: Jokić pao!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala