- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makedoniju obasjalo sunce posle čuda na Siciliji: „Dajte Portugaliju, idemo na Mundijal“

© AP Photo / Boris GrdanoskiMakedonija slavlje
Makedonija slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
O uspehu Severne Makedonije bruji region, evropski i svetski mediji. Golom Aleksandra Trajkovskog u 92. minutu šokirana je Italija, pa će naši južni susedi u finalu baraža za plasman na Mundijal u Kataru igrati 29. marta protiv Portugalije na stadionu Dragao.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Obasjalo je sunce Severnu Makedoniju. Postojali su, ali je malo onih koji su istinski verovali da bi izabranici selektora Blagoja Milevskog mogli da nokautiraju prvaka Evrope. I to u Palermu!
Fudbal je čudnovata igra što se pokazalo bezbroj puta. Lopta je okrugla i na terenu se igra 11 na 11. Ne igraju imena, već igrači, pa su samim tim i iznenađenja i čuda moguća. Zbog toga je fudbal svojevrsni fenomen i najvažnija sporedna stvar na svetu.
Blistao je od sreće Milevski koji je posle poslednjeg sudijskog zvižduka na Siciliji, uleteo je na teren „Renco Barbere“ i počeo da slavi veliki trijumf. Ništa još nije gotovo, ostao je poslednji stepenik na putu ka pisanju istorije, ali je samopouzdanje poraslo kod Makedonaca.
„Italija je u ovom trenutku najbolja evropska reprezentacija. Makedonija se ne orijentiše samo na odbranu sopstvenog gola, ali protivnik je bio paklen. Ne zaustavljamo se ovde, očekuje nas poslednji korak pred plasman na Svetsko prvenstvo. Na dobrom smo putu da potvrdimo zbog čega smo među 20 najboljih reprezentacija u Evropi“, poručio je Blagoja i dodao:
„Pobedili smo Italijane njihovim stilom – 'talijanskim stilom'. Postigli smo gol iz dva šuta“, rekao je selektor Severne Makedonije.
Potvrda da Makedonci posle senzacije na Barberi pucaju od samopouzdanja ogleda se i u rečima kapitena Stefana Ristovskog.
„Još ne mogu da verujem šta smo uradili. Nadam se da ću i ja dočekati pun trg u Skoplju. Imamo snage da pobedimo Portugaliju, imamo energiju, nismo umorni i potpuno smo ispunjeni. Želim da prvo proslavimo, zatim ćemo se spremiti za gostovanje u Portu na stadionu Dragao“, poručio je Ristovski.
Severna Makedonija slavi prolaz u finale baraža protiv Italije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
„Bomba“ Trajkovskog šokirala prvaka Evrope! /video/
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Srbiji ne može niko ništa – pala je i Mađarska! /video/
Geret Bejl na utakmici Vels – Austrija - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Golčina Bejla iz slobodnog udarca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala