- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Zabrinutost Srbije biće prioritet za Rusiju

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Zabrinutosti Srbije biće prioritet za Rusiju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da odluka Rusije da se gas ubuduće plaća u rubljama stvara mnogo novih problema Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To je potpuno normalno. On je u pravu. To zaista može da bude problematična situacija, zato što je Bugarska u ovom slučaju istupila sa neprijateljskim koracima prema nama. Zato će morati da plaća u rubljama, htela ne htela, sviđalo joj se to ili ne. Ali u isto vreme to ne važi za Srbiju. To je problem koji treba rešiti. Naravno, zabrinutosti Srbije biće za nas primarne i prioritet“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju ocenjuju izjavu Vučića.

Na pitanje novinara da li će kupci ruskog gasa smatrati prelazak na rublje kršenjem ugovora, Peskov je predložio da se sačeka dok ne formulišu svoj stav.
„Predsednik je juče naložio da se u roku od nedelju dana razradi mehanizam i stvore uslovi za plaćanje u rubljama. Shodno tome, kako se budu uspostavljali kontakti sa kupcima gasa i nakon što im se objasne uslovi plaćanja u rubljama, oni će moći da formulišu svoj stav. Hajde da sačekamo taj momenat“, rekao je portparol Kremlja.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. Kako je rekao, „nema smisla da Rusija isporučuje svoje proizvode u EU i SAD i da dobija isplatu u dolarima, evrima i drugim valutama“. Ruski predsednik je naložio kompaniji „Gasprom“ da prebaci ugovore u rublje. On je poručio da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u skladu sa ugovornim količinama i cenama.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da rast cena nafte i gasa, kao posledica odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, veliki problem za ceo svet.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Putin naložio: Neprijateljske zemlje će plaćati gas u rubljama /video/
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
EKONOMIJA
Vučić: Rast cena nafte i gasa, kao i odluka oko rublji - veliki problem za ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala