- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin naložio: Neprijateljske zemlje će plaćati gas u rubljama /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nema nikakvog smisla da isporučujemo naše proizvode u Evropsku uniju, u SAD i da primamo isplatu u dolarima, evrima, nizu drugih valuta. Stoga sam doneo odluku da se u najkraćem roku realizuje kompleks mera za prebacivanje plaćanja – počnimo od toga, od našeg prirodnog gasa – da prebacimo plaćanja za naš prirodni gas, koji se isporučuje u takozvane neprijateljske zemlje, u ruske rublje. Dakle, da se u takvim obračunima odustane od svih valuta koje su kompromitovane“, precizirao je Putin na sastanku sa članovima Vlade.

Ruski predsednik je naložio Vladi da obavesti kompaniju „Gasprom“ da prebaci ugovore u rublje.
Kupci ruskog gasa će prvo morati da prodaju devize na ruskom tržištu i da prebace rublje na posebne račune sa kojih će plaćati gas.
Putin je naložio Centralnoj banci i Vladi Rusije da u roku od nedelju dana utvrde proceduru kupovine rublje na unutrašnjem tržištu Rusije za kupce ruskog gasa.
Putin je dodao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u skladu sa ugovornim količinama i cenama.
„Želim posebno da naglasim da će Rusija nastaviti da isporučuje prirodni gas u skladu sa količinama, cenama i principima formiranja cena utvrđenim u ranije sklopljenim ugovorima“, istakao je on.
U svetlu najnovije vesti ruska rublja beleži rast.
Rusija je pokrenula vojnu operaciju za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine 24. februara. Kao odgovor na to zapadne zemlje su uvele velike sankcije Moskvi, prvenstveno bankarskom sektoru i u sferi isporuka visoko tehnoloških proizvoda. Pojedine kompanije su objavile da obustavljaju poslovanje u Rusiji.
Kremlj je okarakterisao zapadne sankcije kao ekonomski rat bez presedana. Vlasti su istakle da su spremne za ovakav razvoj događaja.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Evropa vodi ekonomski rat protiv Rusije 800 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala