- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi je bacio rezultat u drugi plan, ali će „Puškaš“ videti moćnu Srbiju

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak od 19.30 u Budimpešti igra prijateljski meč protiv Mađarske, a selektor Dragan Stojković Piksi otvoreno je poručio da pobeda nije imperativ. Ipak, to ne znači da Orlovi neće dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat na stadionu „Ferenc Puškaš“.
„Istina je da za ovaj meč nije toliko veliki psihološki pritisak. Svaki meč je važan i priprema je najozbiljnija jer drugačije i ne može. Tim Mađarske zaslužuje poštovanje. Sa te strane pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se spremamo. Odradili smo video analizu jer sam želeo da igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje. Sve ove stvari idu u prilog tome da se Srbija najozbiljnije sprema“, poručio je Stojković na konferenciji za medije.
Ono što je izvesno je da će Srbija u Budimpešti biti lišena usluga Dušana Vlahovića koji ima problema s povredom zbog čega se vratio u Torino, dok će po svoj prilici i poslednja linija biti bez Nikole Milenkovića.
Što se startnih 11 tiče Piksi će verovatno izvesti najjači sastav u ovom trenutku, a mesto među stativama posle dugo vremena trebalo bi da dobije Marko Dmitrović iz Sevilje koji će zameniti Predraga Rajkovića.
Trojku u poslednjoj liniji trebalo bi da čine Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović.
Biće ovo idealna prilika da Piksi „vrati u život“ mladog Pavlovića koji je iz Monaka otišao na pozajmicu u Bazel, ali je posle dve utakmice preseljen na klupu što nikako nije dobro u godini u kojoj je Mundijal u Kataru.
Kraj desne aut linije očekuje se da bude uzdanica PAOK-a Andrija Živković, unutra dva zadnja vezna Nemanja Gudelj i Saša Lukić, a skroz levo as Ajntrahta Filip Kostić.
Ispred njih kapiten i kreator igre Dušan Tadić, kao i Sergej Milinković-Savić, dok će rekorder po broju golova za nacionalni tim Aleksandar Mitrović predvoditi napad Srbije ka golu Mađara.
Jovana Damnjanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Srpska lavica jača i od najteže povrede: „Tu si, vrištiš, a ne možeš da uradiš ništa“
Goran Plavi Stevanović – novi selektor U21 reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Orlići kreću u novi ciklus, sa novim trenerom – šta očekivati?
Ruski fudbaleri - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SPORT
Rusija zove Evropu – na fudbal!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala