- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska lavica jača i od najteže povrede: „Tu si, vrištiš, a ne možeš da uradiš ništa“

© AFP 2023 / ALVARO BARRIENTOSJovana Damnjanović
Jovana Damnjanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Jovana Damnjanović, srpska fudbalerka, doživela je pre dve sezone tešku povredu, a nakon oporavka govorila je o bolnom periodu kada nije mogla da pomogne svom timu. Sada je ipak Srpkinja spremna da u četvrtfinalu Lige šampiona za žene sa Bajernom izađe na teren.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prva Srpkinja koja je osvojila Ligu šampiona u fudbalu, 2020. godine doživela je kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta zbog čega je dugo bila odsutna sa terena.
Iako nije bila u stanju da igra, Bajern iz Minhena produžio je ugovor sa Jovanom Damnjanović, a ona je za „Gol“ otkrila koliko su joj falili lopta i teren.
„Mislim da mi je zapravo najteža stvar bila, posebno na kraju sezone, da vidim tim kako se muči, posebno, na primer, protiv Čelsija ili nekih utakmica na kraju, a ti ne možeš da im pomogneš“, objasnila je Damnjanović.
Na taj meč fudbalerke Bajerna stigle su sa prednošću od 2:1, međutim Čelsi je slavio sa 4:1 u drugoj utakmici, a Jovana je tada bila u procesu oporavljanja.
Tu si, vrištiš, pokušavaš da budeš glasan, da ih motivišeš, ali ne možeš da uradiš ništa na terenu. Saigračice su mi rekle da je bilo neverovatno, da su me čule sve vreme, ali i dalje nisam bila tu, nisam mogla da se uhvatim u koštac sa nekim, da postignem gol, da uradim šta god, mislim da je to zapravo bio najteži trenutak“, opisala je Damnjanović.
Posle bolnog perioda, srpska fudbalerka ponovo će imati priliku da igra Ligu šampiona i to četvrtfinale protiv Pari Sen Žermena.
Kako je istakla oseća se kao da nikada „nije ni bila povređena“, ali iako je bila glavna junakinja kada su golovi u pitanju sada ima konkurenciju u vidu Lee Šuler.
Dok se Jovana oporavljala, Lea je stigla iz Esena i postigla 16 golova.
Ipak, iako su konkurentkinje za broj minuta između Srpkinje i Nemice vlada veliko poštovanje i prijateljstvo čemu svedoči i situacija koju je prepričala Damnjanovićeva.
Na utakmici protiv Kelna, srpska fudbalerka odigrala je jedno poluvreme da bi nakon nje u igru ušla Šulerova.
„Došla sam do nje na poluvremenu i rekla: 'Ajde brate, danas ćeš da daš dva gola', a onda je dala tri. Posle trećeg gola je pritrčala meni i zajedno smo slavili“, ispričala je Jovana za koju reč zavist ne postoji.
„Ponekad ona igra, ponekad ja, ali uvek se podržavamo, 100 odsto. Presrećna sam kada ona postigne gol. Ona je presrećna ja postignem gol. Za nas je to normalna stvar. Smešno je što se ljudi uvek iznenade kada vide da se tako dobro razumemo“, objasnila je Damnjanović.

Srpkinja će u narednom periodu biti važan adut timu u trenucima kada se bore za titulu sa Volfsburgom, upravo klubom sa kojim je Jovana osvojila Ligu šampiona 2014. godine.
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SPORT
Srpska „mafija“ opet na okupu: „Uželeli smo se!“ /foto, video/
Poruka navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Rendžersa - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SPORT
Kineska agencija „obogatila“ sliku iz Beograda – i ukazala na odgovornost Amerike /foto/
Dušan Vlahović i Paulo Dibala - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SPORT
Stigao je Srbin i postalo je tesno — Argentinac zbog Vlahovića napušta Juventus

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala