- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska „mafija“ opet na okupu: „Uželeli smo se!“ /foto, video/

© Foto : FSS / Marko MetlašFudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije se posle spektakularnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru pobedom nad Portugalijom okupila i vreme je za novu epizodu „mafije“ – društvene igre koja je u srpskom timu stvorila timski duh kakav je retko viđan u nacionalnim selekcijama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Strahinja Pavlović, predvodnik „mlađe garde“, rekao je za sajt FSS da je jedva čekao novo okupljanje reprezentacije – i povratak pomenute društvene igre.
„Već smo godinu dana zajedno, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, odigrali smo sjajne kvalifikacije. Uželeli smo se jedni drugih, već smo bili na ručku, pričali, lepo je biti ovde. Što se „mafije“ tiče, pitaćemo Dušana Tadića i ostale kapitene. Ja obožavam tu društvenu igru“, naveo je Pavlović.
Prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske poslužiće da se ekipa priseti kako izgleda igrati „među svojima“.
„Lepo je kada znamo da smo cilj ostvarili, kad imamo dve prijateljske utakmice koje bi trebalo maksimalno ozbiljno da shvatimo, jer je to priprema za Mundijal i Ligu nacija. Protiv Mađara smo igrali u prethodnom izdanju Lige nacija, o Dancima da ne pričamo, odigrali su sjajne kvalifikacije, biće izvanredne utakmice, sigurno“, istakao je Pavlović.
Izvanredna je i atmosfera, bar prema fotografijama sa prvog treninga – osmesi su tu, verovatno su oživljene „stare fore“ i sve je u srpskom timu spremno za novi ples i pripremu za takmičarske mečeve, najpre u Ligi nacija, a potom i na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Poseban štimung atmosferi na okupljanju dali su međusobnim razgovorima selektor Dragan Stojković i kapiten Tadić, napadači Aleksandar Mitrović i Luka Jović, ali i braća Sergej i Vanja Milinković-Savić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala