- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlići kreću u novi ciklus, sa novim trenerom – šta očekivati?

© Foto : Fudbalski savez Srbije / Marko MetlašGoran Plavi Stevanović – novi selektor U21 reprezentacije Srbije
Goran Plavi Stevanović – novi selektor U21 reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Mladi fudbaleri Srbije do 21 godine u četvrtak kreću u novi ciklus, pošto će na utakmici protiv Severne Makedonije Goran Plavi Stevanović prvi put voditi ekipu na zvaničnoj utakmici.
Orlići su nedavno dobili novog stratega jer je bivši selektor Ilija Stolica beležio loše rezultate, a zatim ni Zvonko Živković i Aleksandar Rogić nisu uspeli da preporode selekciju do 21 godine.
Srbija je izgubila šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo, posle šest utakmica ima samo pet bodova i pred Stevanovićem je težak zadatak da vrati mladi tim u vrh svetskog fudbala.
Utakmica protiv Severne Makedonije, koja se igra u četvrtak u 17 časova, može da posluži kao odskočna daska, da se u novi ciklus krene pobedom i da taj meč bude osnova za ono što sledi.
Na Tviteru se pojavila dobra analiza onoga što sledi za naš tim do 21 godine, a autor je profil „The Balkan Football Scout“.
On je istakao ključnih stvari u predstojećem periodu i to su: Novi trener, ključni fudbaleri, mladi koji tek treba da se probiju, mane i protivnik (Makedonija).
Goran Plavi Stevanović
The Balkan Football Scout“ je odmah u startu izrazo skepticizam povodom angažovanja Stevanovića, pošto srpski strateg nije imao mnogo uspeha na prethodnim destinacijama.
U poslednjih deset godina nije se nigde zadržavao duže od godinu dana, a i pre toga nije imao mnogo uspeha.
„Moj savet: Ne očekujte mnogo“, piše se u zaključku.
Ključni fudbaleri
Ivan Ilić (Verona) i Strahinja Eraković (Zvezda) igraju sjajne sezone i trebalo bi da budu okosnica i seniorske reprezentacije u godinama ispred.
Mnogi su mislili da će ih selektora A selekcije Dragan Stojković pozvati za prijateljske utakmice sa Mađarskom i Danskom, međutim, to se nije desilo.
Veznjak i defanzivac biće lideri na terenu, ali i van njega, s obzirom na iskustvo koje su pokupili u seniorskom fudbalu.
Talenti
Ističe se nekoliko mladih fudbalera, a možda najviše Mitrović iz Radničkog i Tomović koji nastupa za Proleter, navodi skaut.
Tu je i odlični golman Stanković koji brani za Volendam u Holandiji i pruža odlične partije.
Ne treba zaboraviti ni na mladog Nemanju Jovića, Nikolu Terzića, Miloša Pantovića...
Slabosti
Napad nam je u problemu jer talentovani Tedić ne može da pronađe formu otkako mu je ugovor otkupio Mančester siti, dok ni Uroš Milovanović ne briljira u dresu Surdulice.
Normalno, u srpskom fudbalu uvek su problemi bekovi, pa je tako i u mladoj selekciji. Kamenović i Daničić retko dobijaju minute, dok Rogan tek treba da se pokaže.
Protivnik
Severna Makedonija ima samo 1 bod više od Srbije, ali ipak ima neke zanimljive igrače, a najuzbudljiviji je Luka Stankovski (19).

Još uvek se pronali u Turskoj, ali je visok 1,90m i podseća na Sergeja na određene načine, zaključio je „The Balkan Football Scout“.
Utakmica između Srbije i Severne Makedonije igra se u četvrtak u 19 časova.
Legenda Partizana ima težak zadatak – da vrati Orliće u vrh evropskog fudbala
Stevanović objavio spisak 23 „orlića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala