- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlasti Krima planiraju da uspostave saobraćaj sa Odesom

© Sputnik / Taras Litvinenko / Uđi u bazu fotografijaJalta, Krim
Jalta, Krim - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Saobraćaj između Krima i južnih regiona Ukrajine uskoro bi mogao da bude uspostavljen, saopštio je zamenik opunomoćenog predstavnika predsednika u Južnom federalnom okrugu Kiril Stepanov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako ističe Stepanov, do 2014. godine poluostrvo Krim je bilo povezano sa kopnom železničkim i drumskim saobraćajem preko uske prevlake na severu Krima. Ukrajinske vlasti su 2015. godine zabranile železnički saobraćaj.
Kako bi prevazišla blokadu, Rusija je izgradila drumske i železničke prelaze preko Kerčkog moreuza, kao i novi terminal na aerodromu u Simferopolju.

„Možemo sa sigurnošću da kažemo da će između Krima i Hersonske oblasti, oslobođene od ekstremističkih snaga, u najskorije vreme u potpunosti uspostaviti sve drumske i železničke linije. Siguran sam da će u bliskoj budućnosti biti uspostavljen tranzit i preko Hersonske oblasti ka Odesi“, ističe Stepanov.

Po njegovim rečima, nakon što ruska vojska uspostavi kontrolu nad deonicom puta od Krima do Marijupolja poluostrvo će biti pouzdano povezano transportnim koridorom sa Donbasom.
S obzirom na most preko Kerčkog moreuza, Krim će postati tranzitna teritorija između Kavkaskog regiona, luka severnog dela crnomorskog regiona i povezivaće industrijske centre bivših regiona Ukrajine, zaključuje Stepanov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala