- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi otkrio još jednu lošu vest, ali „ima puno poverenje“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeSelektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić obratili su se javnosti pred prijateljske utakmice.
Srbija se u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru sastaje sa Mađarskom 24. marta, a onda pet dana kasnije sa Danskom.
Piksi je izjavio da „ima puno poverenje“ u svakog igrača i da neće praviti greške u sastavu, bez obzira što se radi o prijateljskim mečevima.
„Tačno je da rezultat ne predstavlja pritisak za nas, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Priprema se odvija u ozbiljnom tonu, jer drugačije ne može. Tim Mađarske zaslužuje respekt. Sa te strane, pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se i spremamo. Juče u toku dana, sinoć, imali smo video analizu ekipe Mađarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti“, rekao je Stojković.
Orlovi će biti bez povređenog Dušana Vlahovića, a selektor otkriva još jednu nepogodu.
„Svaki tim ima svoje probleme, nismo nikakav izuzetak. Vlahovića neće biti u sastavu zbog povrede. Mogu da vam kažem i da je Milenković blizu da bude van tima, pošto oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži. Bilo bi glupo i rizično da igra. Naravno, putuje sa ekipom u Budimpeštu“.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Piksi je izabrao Orlove! /video/
Tadić ponavlja reči selektora i ističe važnost utakmica bez obzira što nemaju rezultatski značaj.
„Kao što je Mister rekao, ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, želiš svaki trening, utakmicu, nebitno da li ima najveći značaj ili je prijateljskog karaktera, želiš da pobediš. Pripremamo se u najboljem mogućem smeru“.
Kapiten Srbije se osvrnuo i na pravila žreba za Mundijal i treći šešir u kojem će se naša ekipa naći 99 odsto.
„To nam je nebitno. Pokazali smo da smo fokusirani na našu igru, nas. Mislim da nam to savršeno prija i da svi osećamo samopouzdanje. Fokusirani smo na nas i bitno je kako ćemo mi da igramo. Voleli bismo atraktivne i dobre protivnike“, rekao je Tadić i dodao:
„Bili smo i pre jaki individualno, ali otkako je Mister Stojković, da nas je okupio, da je ekipa iskrena. Individualni kvalitet je došao do izražaja, svi znaju šta se od njih očekuje. Nema problema i mislim da je to ključ. Mislim da je to uživanje i znamo šta to predstavlja. Igramo sa strašću i velikom željom da pobedimo. Želimo svi da uživamo“.
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Piksi za Sputnjik o Strahinji: I vi i ja znamo – ja mišljenje neću menjati /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala