- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi za Sputnjik o Strahinji: I vi i ja znamo – ja mišljenje neću menjati /video/

© AP Photo / Darko VojinovicStrahinja Pavlović Srbija
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
U februaru 2019. pojavio se u timu Partizana 17-momak zapanjujuće visine, dugog koraka i iznenađujuće snage. Već u decembru dogovoren je transfer u Monako, a ovog februara poslat je u Bazel na pozajmicu. Da li „oni“ veruju ili ne, još nije jasno, ali Dragan Stojković Piksi zna da je Strahinja Pavlović igrač za budućnost Srbije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nesuđeni atletičar, mirni i skromni Šapčanin rođen 2001. godine, stekao je veliko poverenje selektora reprezentacije Srbije u prethodnom periodu i ono će ostati netaknuto, uprkos tome što Strahinja nema naročitu sreću u klupskom fudbalu.
Plenio je Strahinja svojim igrama u reprezentaciji Srbije, sa 194 centimetara visine trčao je kao bek i razarao protivničke prve linije odbrane koje se nisu nadale da jedan centralni štoper može tako da iznosi lopte.
Pavlović to ume, to je naučio i to je njegov stil. To zna selektor Stojković i za Sputnjik je pojasnio svoj stav, imajući u vidu činjenicu da Strahinja ne može da pronađe pravu sredinu za sebe, ni u Monaku sa kojim ima ugovor, ni u Bazelu gde je stigao na pozajmicu.
„Što se njega tiče i ostalih ja mišljenje neću menjati. Ja imam formirano mišljenje i to niko neće promeniti. Bolje je da igra neko, naravno, za njega samog, ali ja ne odlučujem o tome. Kada je reprezentacija – tu odlučujem i povući ću poteze za koje mislim da su najbolji u tom momentu“, rekao je Stojković za Sputnjik.
Selektor zna i vidi sve i nema bojazan u vezi sa time da će Pavlović ponovo biti na visokom nivou u timu Srbije.
„Pratimo sve što se dešava u vezi sa igračima i potencijalnim reprezentativcima, to što je otišao u Bazel i to što igra pa ne igra, tako je bilo i pre Portugalije pa je odigrao maestralnu utakmicu".
Selektor je apostrofirao da na Pavloviću nije ostavilo trag to što nije u Monaku imao značajniju minutažu u tom momentu.
„I vi i ja odlično znamo njegove ljudske kvalitete, ali i kvalitete kao profesionalca koji je spreman da i bez jedne noge odigra za svoju reprezentaciju. Mišljenje neću promeniti sigurno, nevezano da li on igra za Bazel ili ne“, zaključio je Stojković za Sputnjik.
Sa svega 21 godinom Pavlović ima već 15 utakmica za reprezentaciju Srbije i sasvim je sigurno da će u narednoj deceniji, a i duže biti oslonac i nosilac našeg nacionalog tima.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Piksi je izabrao Orlove! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala