- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi je izabrao Orlove! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, objavio je spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Mađarske i Danske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Stojković će imati priliku da u prijateljskim utakmicama testira svoje izabranike – prva je 24. marta u Budimpešti, a druga pet dana kasnije u Kopenhagenu.
© Sputnik / Petar MilovanovićSpisak reprezentacije Srbije
Spisak reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Spisak reprezentacije Srbije
Priliku da proveri sa kakvim igračima raspolaže Srbija Stojković je dobio u terminu kada se igraju baraž mečevi za plasman na Svetsko prvenstvo gde srpski tim već ima obezbeđeno mesto.
Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Vanja Milinković-Savić.
Odbrana: Miloš Veljković, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović.
Bočni: Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Filip Kostić.
Vezni: Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Uroš Račić, Dušan Tadić.
Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović.
Na spisku nema standardnih Darka Lazovića i Nemanje Maksimovića zbog povreda, ali je jasno da će oni imati mesto u Piksijevom timu kada se budu oporavili. Za razliku od prethodnih okupljanja, Srbija će imati tri golmana i poziv je izostao za Mileta Svilara.
„Verujem da je naša budućnost lepa, ali moraćemo mnogo da radimo. Znate ove igrače i njihove kvalitete, ali znam ih i ja, što je najvažnije“, naveo je Stojković.
Selektor je naveo da ne gleda minutažu igrača u klubovima, naročito defanzivaca koji nemaju previše vremena na terenu.
„To nije moj problem, to neće promeniti moje mišljenje o njima, kada bih gledao koliku minutažu imaju zabolela bi me glava. Dejanu Stankoviću sam govorio o Strahinji Erakoviću, još nisam bio selektor, rekao sam mu da ima potencijal, drago mi je što nisam pogrešio. Razvija se u dobrom pravcu“, kazao je Stojković.
Srbiju pre Mundijala čekaju – takmičarske utakmice, a tema je bio i Nemanja Gudelj.
„Baš čekam utakmice u junu u Ligi nacija jer nešto znače. Ja sam i ranije znao da je Gudelj polivalentan, čak mi je neko govorio da može i desnog beka da odigra, definitivno je da ima fudbalsku inteligenciju i tehniku koja je neophodna za poziciju štopera. U ovom momentu nisam razmišljao da ga tako koristim, ali sigurno je da ćemo se baviti time, zašto da ne. Ako se desi, verujem da on bez problema može da odigra“, istakao je Stojković.
Stojković, sam po sebi je – miran.
„Kao i uvek, ja sam miran, staložen, nisam pod euforijom, niti sebe dovodim u situaciju da ne mogu da spavam. Ideje su mi čiste, tako ću i nastaviti. To je jedna od mojih ljudskih karakteristika. Mirno čekam obaveze i mirnoću prenosim saradnicima“.
Konferenciju za medije pratite uživo uz Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala