- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Turska preduzima potrebne mere u vezi sa minama u Crnom moru

© Sputnik / Loola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Turske preduzima potrebne mere u vezi sa informacijama o plutajućim minama u Crnom moru, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Što se tiče ovog pitanja, naše ministarstvo za nacionalnu odbranu preduzima sve potrebne mere. Ne brinite“, rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Holandije.
Federalna služba Rusije je u nedelju saopštila da je ukrajinska mornarica, nakon početka specijalne vojne operacije, postavila oko 420 mina na prilazima luka u Odesi, Očakovu, Černomorsku i Južnom. U FSB nisu isključili mogućnost nanošenja eksplodiranih mina u Bosfor i dalje zbog struje. Kako je ranije preneo turski list „Hurijet“, nakon saopštenja ruske službe, ratna mornarica Turske zatražila je od brodova da prate plutajuće mine.
Ranije danas Ministarstvo odbrane Rumunije saopštilo je da je rukovodstvo rumunske mornarice poslalo minolovac u potragu za ukrajinskim minama u teritorijalnim vodama Rumunije.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Ruska avijacija uništila više od 100 ciljeva u Ukrajini
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Bajden priznao: Ruska raketa „Kindžal“ praktično nezaustavljiva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala