- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija uništila više od 100 ciljeva u Ukrajini

© UPSI MO RFHelikopter Ka-52 Aligator
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Ruska borbena avijacija pogodila je 137 vojnih objekata u Ukrajini, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"U protekla 24 časa operativno-taktična avijacija pogodila je 137 vojnih objekata u Ukrajini. Među njima su šest komandnih i komunikacionih centara, dva višecevna raketna bacača, jedan protivvazdušni raketni sistem, osam skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 101 mesto gde je bila nagomilana borbena tehnika", rekao je Konašenkov.
Kako je naveo, oboreno je 14 ukrajinskih dronova, među kojima je i "barjaktar".
On je dodao i da je grupa "noćnih lovaca" - helikoptera Ka-52 i Mi-28H – uništila devet ukrajinskih tenkova, sedam oklopnih vozila.
Od početka izvođenja specijalne operacije u Ukrajini uništeno je 230 vojnih bespilotnih letelica, više od 1.500 tenkova i druge vojne opreme.
Što se tiče situacije u Donjeckoj Narodnoj Republici, snage DNR nastavljaju napredovanje. U pravcu sela Kurahovo su tokom noći napredovali 5 kilometara. Pored toga, uništena je četa 53. Posebne mehanizovane brigade i jedinice udarnog bataljona 54. Posebne mehanizovane brigade ukrajinskih snaga, zavladavši mestima Slavno, Trudovski, Šahta Čeljskincev i Marinka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala