- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zašto Zelenski neće biti nominovan za Nobelovu nagradu za mir

© AP Photo / Fernando VergaraMedalja Nobelove nagrade
Medalja Nobelove nagrade - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Norveški Nobelov komitet ne može da produži rok za predlaganje kandidata za Nobelovu nagradu za mir, izjavio je direktor Norveškog Nobelovog instituta Olav Njolstad, komentarišući incijativu o nominaciji ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Norveški Nobelov komitet do danas nije dobio pismo, koje se pominje u vašem zahtevu. Komitet ne može da produži krajnji rok za predlaganje kandidata za Nobelovu nagradu za mir, koji je bio naznačen na 31. januar. Međutim, članovi Komiteta imaju pravo da predlažu svoje kandidate sve do prve zvanične sednice Komiteta“, navodi se u odgovoru Njolstada.

Istovremeno, on je dodao da je takva zvanična sednica već održana 28. februara.
Ranije je pres služba Norveškog Nobelovog komiteta saopštila da na ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir pretenduju 251 pojedinac i 92 organizacije.
Nobelova nagrada za mir 2021. godine dodeljena je ruskom novinaru i glavnom uredniku „Nove gazete“ Dmitriju Muratovu i filipinskoj novinarki Mariji Resi.
Prethodno su sadašnji i bivši političari, kao i članovi Evropskog parlamenta uputili molbu Norveškom Nobelovom komitetu da ponovo razmotri proceduru nominovanja kandidata za Nobelovu nagradu za mir za 2022. godinu i produži rok za podnošenje prijava kako bi na spisak bio dodat i Vladimir Zelenski, jer je faktički taj proces završen.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Ukrajinska opoziciona stranka: Zelenski je diktator
Oružje - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SVET
Privatne firme, državni ugovori: Ko plaća strane plaćenike u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala