- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska opoziciona stranka: Zelenski je diktator

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Osnivač Partije Šarija, poznati bloger Anatolij Šarij nazvao je ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog diktatorom zbog odluke da se u zemlji za vreme ratnog stanja zabrani aktivnost te partije, kao i brojnih drugih opozicionih stranaka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Taj diktator sa minimalnom platom nije mogao da nađe ništa da zabrani rad na sudu i odlučio je da to zabrani iz bezakonja. Generalno bez razloga, mrmljajući nešto o mitskim 'vezama sa Ruskom Federacijom', koje nikada nisu postojale, niti postoje, koji nisu mogli da nađu okrećući sve i prisluškujući, njuškajući i ispitijući. Snažan potez veoma jakog političara”, naglasio je Šarij.

„Opoziciona platforma – Za život“: Nezakoniti politički progon

Reagovala je i ukrajinska partija „Opoziciona platforma – Za život“. Kako kažu, odluka o zabrani njenog rada nema zakonskih osnova i radiće na tome da ospore odluku.

„Odluka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu da obustavi aktivnost brojnih partija, među kojima je i 'Opoziciona platforma – Za život', nema pravnog osnova, a sve optužbe na račun naše stranke izmislile su vlasti kako bi opravdale svoje neadekvatne aktivnosti. Jedino objašnjenje za takav potez vlasti je nezakoniti politički progon i nelojalna politička borba protiv glavnog protivnika“, navodi se u saopštenju na sajtu stranke.

Partija je napomenula da su se vlasti „umesto političkog dijaloga, traženja kompromisa i načina za ujedinjenje zemlje, usredsredile na progon, zastrašivanja, represiju i nasilje nad svojim oponentima“.
S tim u vezi, stranka je pozvala sve svoje poslanike, članove i aktiviste da nastave sa radom.
„Osporavaćemo sve nezakonite odluke. Ceo naš partijski tim nastavlja sa radom na efikasnoj ažuriranoj partijsko-političkoj strukturi, čiji će glavni cilj biti ujedinjenje svih građana Ukrajine na osnovu mira, poštovanja prava svih, bez obzira na nacionalnost, uverenja i socijalni status!“, dodaje se u saopštenju.

Ruska Duma: Lov na veštice

Sa svoje strane, predsednik komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki nazvao je zabranu rada određenih ukrajinskih političkih partija „lovom na veštice“.
„Pod izgovorom borbenih dejstava u Ukrajini i nekih veza brojnih partija sa Rusijom, Zelenski se oslobađa političkih oponenata koji mogu mnogo da ispričaju o ratnim zločinima njegovog režima. U pitanju je lov na veštice“, smatra političar.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio da je Savet za nacionalnu odbranu i bezbednost Ukrajine zabranio svaku aktivnost više opozicionih partija dok je na snazi ratno stanje. Radi se o „Opozicionoj platformi za život“ Viktora Medvedčuka, Partiji Šarija, poznatog blogera Anatolija Šarija, pokreta „Naši“ i više levičarskih partija.
Ekran televizora sa belim šumom - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Ukrajina uvodi sankcije protiv ruske medijske kompanije „Vitrina TV“ i ukrajinske „Naš“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala