- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina uvodi sankcije protiv ruske medijske kompanije „Vitrina TV“ i ukrajinske „Naš“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaEkran televizora sa belim šumom
Ekran televizora sa belim šumom - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine je doneo odluku da uvede sankcije na pet godina protiv ruske kompanija „Vitrina TV“ zbog prenosa ruskih televizija, kao i protiv kompanija koje su vlasnice ukrajinske televizije „Naš“, saopštio je sekretar Saveta Aleksej Danilov.'

„Što se tiče sankcija, one su uvedene protiv kompanije 'Vitrina TV' koja je registrovana u Moskvi. Ona pruža usluge u promociji onih kompanija koje su pod sankcijama na teritoriji naše zemlje i u emitovanju ruskih kanala koji su u našoj zemlji blokirani“, rekao je Danilov.

On je dodao da su sankcije uvedene i protiv kompanije „Naša Prag“, protiv kompanije „Naš 24“, „Naš 365“ i kompanije koja je direktan vlasnik svih tih kompanija, a koja se nalazi na Kipru.
Prema njegovim rečima, odluka o sankcijama je doneta na osnovu materijala Službe bezbednosti Ukrajine. Danilov nije naveo konkretne razloge za primenu sankcije protiv televizije.
Ranije je predsednik Zelenski sproveo odluku Saveta za nacionalnu bezbednost o sankcijama protiv tri kompanije koje poseduju televizijski kanal „112 Ukrajina“, „NewsOne“, „ZIK“, „Prvi nezavisni“ i UkrLive. Vlasnik kanala „Prvi nezavisni“ i UkrLive je saradnik šefa političkog saveta opozicion proruske stranke „Opoziciona platforma - za život“ Viktora Medvedčuka, poslanik Vrhovne rada, šef parlamentarnog komiteta za slobodu govora Nestor Šufrč.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala