- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

To nisu ljudi, nego bubašvabe - ukrajinski lekar pozvao na kastriranje ruskih zarobljenika

© Sputnik / RIA NovostiRuska vojna tehnika kod Hersona
Ruska vojna tehnika kod Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin naložio je da se pokrene krivični postupak protiv ukrajinskog lekara, koji poziva na kastriranje zarobljenih ruskih vojnika, saopšteno je na Telegram kanalu ovog komiteta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Šef ukrajinskog projekta „Mobilna bolnica“ Genadij Druzenko pozvao je na ukrajinskoj televiziji na nasilje protiv zarobljenih ruskih vojnika i „ovakva naredba data je lekarima mobilnih bolnica“. Kako su preneli mediji, reč je o nalogu da se „kastriraju ranjeni ruski zarobljenici“.

„Putinova tehnika dobro gori, a leševi putinoida smrde, iako su svakako ništavni. Dao sam mojim lekarima uputstva. Uvek sam bio veliki humanista i govorio da čim je čovek povređen, više nije neprijatelj, nego pacijent. Ali, sada je data vrlo stroga naredba da se svi muškarci kastriraju, jer to nisu ljudi, nego bubašvabe. I, verujte, svi lekari, koji su spasavali živote pacijentima… Rusi će umirati u veoma velikom broju“, rekao je ukrajinski lekar.

On je još izjavio da će oni koji odu, pamtiti košmar ukrajinske zemlje, kao što su Nemci pamtili Staljingrad i svi će odgovarati.
Kako je saopštio predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin je naložio da se odmah pokrene krivični postupak i uradi proceduralna procena Druženkovih postupaka. Kako se navodi, u cilju utvrđivanja gde se nalazi lekar čiji je stav u suprotnosti sa zakonom, kao i sa normama medicinske etike, biće rešeno i pitanje međunarodne poternice za njim.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Nebenzja: Nakon specijalne operacije u Ukrajine isplivaće mnogo ružnih stvari
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Ukrajinska opoziciona stranka: Zelenski je diktator
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala