- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Nakon specijalne operacije u Ukrajine isplivaće mnogo ružnih stvari

© REUTERS / CARLO ALLEGRIStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da će se nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini pojaviti nove ružne informacije, nalik na one da SAD sprovode vojno-biološke aktivnosti na teritoriji postsovjestkog prostora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„Na zapadu odlično znaju da nastavkom borbenih dejstava, slabljenjem potencijala ukrajinske vojske, slabiće i pozicije kijevskih vlasti, a oni žele da održe ove pozicije na sve načine. Pod dva, oni odlično znaju da, ako i kada ciljevi specijalne vojne operacije budu ostvareni, na površinu će isplivati ogromna količina ružnih informacija koje su još uvek ispod površine, ne samo vojno-biološka delatnost, već i mnoge druge“, rekao je on u intervjuu televiziji „Rusija 1“.

Nebenzja je nazvao smešnim pokušaj da se vojno-biološka delatnosti SAD u Ukrajini pobija tvrdnjom da UN to nisu potvrdile.
"To je smešno jer je vojno-biološki razvoj apriori tajna. Oni koji se bave njim nikome ne ispostavljaju račune, uključujući UN niti drugima", objasnio je on.
Stalni predstavnik Rusije izjavio je da zapadne države i Ukrajina ne treba javno da optužuju Moskvu za propagandu. Ako se ne slažu sa činjenicama o događajima u Ukrajini koje objavljuje ruska strana - neka ih pobiju.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.
Inače, Konvencija i zabrani ispitivanja, proizvodnje i skladištenja zaliha biološkog i toksičnog oružja i o njihovom uništavanju bila je prvi međunarodni sporazum koji je zabranio određene vrste oružja za masovno uništenje.
Žitelь idet k podъezdu razrušennogo doma na okraine Mariupolя - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinski nacionalisti mučili ljude u Donbasu; Iscurio amonijak u blizini ukrajinskog grada?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala