- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Embargo na rusku naftu pogoršaće energetsku ravnotežu u Evropi

© Sputnik / Vitaliй BelousovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Odluka o uvođenju embarga na isporuku ruske nafte ozbiljno će pogoršati energetsku ravnotežu u Evropi, a Amerikanci će ostati svoji na svome, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Zaista, koliko nam je poznato, ova tema embarga na isporuku nafte se aktivno razmatra. To je veoma teška tema, jer bi taj embargo veoma ozbiljno uticao na svetsko tržište nafte. Veoma ozbiljno će uticati i na pogoršanje energetske ravnoteže na evropskom kontinentu. Amerikanci će istovremeno ostati svoji na svome. To je očigledno. Samim tim, biće im mnogo bolje, nego Evropljanima kojima će to teško pasti. Sigurno je da bi se takva odluka odrazila na sve, izjavio je Peskov, odgovarajući na pitanje, koliko je realno uvođenje takovg embarga i koje mere je Rusija spremna da preduzme u tom pogledu“, istakao je Peskov.

Agencija „Rojters“ pozivajući se na izvore prenosi da zemlje Evropske unije rade na petom paketu sankcija protiv Rusije, a takođe razmatraju mogućnost uvođenja naftnog embarga prema Moskvi.
BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Podkast
Ustanak BRIKS-a i odumiranje petrodolara | Novi Sputnjik poredak

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Zapadne zemlje uvele su Rusiji obimne sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, mnoge velike kompanije saopštile su da obustavljaju ili prekidaju delatnost u Rusiji. Kremlj je priznao da su ograničenja „veoma ozbiljna“, ali da su se vlasti za njih unapred pripremale.
Ruska vojna tehnika kod Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
To nisu ljudi, nego bubašvabe - ukrajinski lekar pozvao na kastriranje ruskih zarobljenika
Znak za opasnost od biološkog oružja na vratima laboratorije u Gruziji - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Rogozin: Ukrajinsko biološko oružje deluje na reproduktivni sistem Ruskinja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala