- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Povratak otpisanih“ – Barselona je tri godine čekala, a onda je ponizila Real u Madridu

© AP Photo / Manu FernandezBarselona
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Tri godine je Barselona čekala i dočekala da pobedi Real koji ju je „udarao kao džak“ kad god mu se ukazala prilika. Katalonci su na krilima „otpisanih“ Obamejanga i Dembelea uništili najvećeg rivala u Madridu – 4:0 (2:0) u 29. kolu Primere. Sada su izjednačeni po broju bodova sa Atletikom, ali su treći zbog bolje gol razlike uz utakmicu manje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Bio je to prvi trijumf Katalonaca nad najvećim rivalom posle čak tri godine i šest uzastopnih mečeva u kojima nisu slavili. Povratak Ćavija doneo je pregršt dobrih stvari Barseloni, koja je preporođena u svakom smislu te reči.
Od igre do onog najvažnijeg – rezultata. Nema veće i slađe pobede od one u El Klasiku, koju je Barselona, konačno, prvi put od 2. marta 2019. godine ostvarila nad Real Madridom.
Za to su se postarali Ćavijevi „otpisani“ koje je rešio da vrati u život. Pjer-Emerik Obamejang bio je na marginama u Arsenalu, a onda ga je trener i legenda katalonskog kluba doveo na Nou Kamp i počela je da se rađa magija.
Upravo je reprezentativac Gabona pogodio mrežu Tiba Kurtoe u 29. minutu na asistenciju još jednog otpisanog - Usmana Dembelea. Podsetili su na stare dane, kada su vladali Bundesligom u dresu Borusije Dortmund.
Nepunih deset minuta kasnije odbrana Reala je ponovo kapitulirala, a sada se ulozi egzekutora našao defanzivac Ronald Arauho.
Ponovo je Dembele koji je donedavno bio na izlaznim vratima katalonskog kluba bio asistent i maestralno je izveo korner, posle kojeg se Arauho najbolje snašao – 2:0.
Iznenađujuć rezultat na poluvremenu u Madridu, bez obzira na to što je prva zvezda Reala Karim Benzema zbog povrede potkolenice morao da propusti El Klasiko.
Ni to što nije bilo ubojitog Francuza nije nateralo Karla Ančelotija da od prvog minuta pruži priliku srpskom reprezentativcu Luki Joviću, koji je ponovo ostao zakovan za klupu.
Trener Reala odlučio je da napravi dvostruku izmenu na poluvremenu, izveo je Karvahala i Krosa, a na teren su ušli Dijaz i Kamavinga.
Ipak, to nije donelo boljitak, jer je već u 47. minutu Feran Tores povisio rezultat na 3:0 na asistenciju Obamejanga.
Real je bio na kolenima, u nokdaunu, a onda je na scenu stupio ponovo Obamejang. Kakav način da se predstavi u prvom derbiju ljutih rivala. Bivši napadač Arsenala ponovo je matirao Kurtou za impresivnih 0:4 na semaforu čuvenog stadiona „Santijago Bernabeu“.
Real je pretrpeo žestok šamar pred svojim navijačima u prvom El Klasiku na „Bernabeu“ posle dve godine i 19 dana zbog rekonstrukcije.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Ako je nešto za utehu Ančelotiju i njegovoj razbijenoj armiji, jeste činjenica da su i dalje ubedljivo prvi i da imaju devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, a čak 12 više od Barselone.
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Zvezda zaboravila Rendžers i sa tri gola „častila“ Kolubaru /video/
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Tadić „izmislio“ gol i režirao preokret Ajaksa u velikom derbiju /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović raduje se posle gola u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Gol i asistencija Vlahovića za pola sata /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala