- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos je pružio ruku Nadalu, a onda je usledio izliv besa – srećom, nije bilo „žrtava“ /video/

© AP Photo / Hamish BlairAustralijski teniser Nik Kirjos
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Publika u Indijan Velsu još jednom je imala priliku da se uveri u neverovan talenat koji poseduje Nik Kirjos, ali i u vatreni temperament Australijanca koji je režirao još jedan skandal. Posle poraza od Nadala pružio je ruku Špancu, a onda je tresnuo reket o podlogu, koji je leteo do skupljača loptica i malo je nedostajalo da ga pogodi u glavu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Dečak koji je bio na svom „radnom mestu“, zahvaljujući odličnim refleksima izbegao je da bude pogođen i da bude žrtva Kirjosovog besa.
Jasno je da temperamentni Australijanac nije imao nameru da se reket tako odbije, ali je isto tako jasno da je u naletu besa izgubio kompas i pukom srećom je izbegnut daleko veći skandal, samim tim i sankcije za Kirjosa.
Svestan je Kirjos koji se lavovski borio protiv Nadala, ali nije uspeo da ga spreči da dođe do skora 19-0 u ovoj sezoni, da je pogrešio.
„Šta biste hteli da kažem o tome? Da li je bila moja namera? Da li sam bacio reket na njega? Tresnuo sam ga metar od moje noge, odbio se i skoro ga udario. Ja sam čovek, takve stvari se dešavaju. Nesrećno se odbio. Siguran sam da se ne bi tako odbio kada bih ga još milion puta tako bacio“, poručio je posle eliminacije i izliva besa Kirjos.
Nije se na tome Nik zaustavio, već je bio ljut što je uopšte dobio takvo pitanje od novinara.
Posle tri sata borbe sa Nadalom vi me to pitate? Udario je tri metra od njega. Skupljač loptica je čučnuo? Isuse. Ovo nije bilo kao sa Zverevom, ali je sjajno pitanje. Čestitam ti, čoveče“, posle čega je usledio ironičan aplauz novinaru koji ga je intervjuisao.
Prvo je Kirjosov bes osetio reket, dečko koji skuplja loptice uspeo je da pobegne od „projektila“, onda je na red došao novinar, a nije pošteđena ni publika. Ruku na srce, Niku nije bilo lako, činjenica je da je Nadal imao daleko veću podršku. Osetilo se to u svakom udarcu, u svakom poenu.
„Ljudi bi moralo da znaju i da budu svesni da su gledaoci. Kupili ste kartu da gledate nas kako igramo. Nemojte da vičete između prvog i drugog servisa. Znam da će 99 odsto navijača biti za Rafu kada igraš protiv njega. I ne tražim da budu uz mene, ali barem nemojte da vičete. Problem ove generacije je što svako smatra da je njegovo mišljenje validno. Neću da mi niko govori kako da igramo, hoću da ćute. Tražim samo malo poštovanja“, poručio je Kirjos.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Kirjos briljirao i besneo – Nadal uz publiku do teške pobede! /video/
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Đokovićev duh lebdi nad Kalifornijom
Pol Anakon i Mirka Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Amerikanac upozorio Đokovića – zbog Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala