- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovićev duh lebdi nad Kalifornijom

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Iako srpski teniser Novak Đoković ove godine zbog svog vakcinalnog statusa ne učestvuje u Indijan Velsu, njegov duh se može osetiti na prvom Mastersu sezone iz nekoliko razloga.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prvi se već dogodio, a tiče se Danila Medvedeva i prvog mesta na ATP rang listi.
Uprkos tome što ne učestvuje na turniru, Novak će od narednog ponedeljka ponovo biti prvi teniser sveta, nakon što je Rus podbacio i izgubio od Gaela Monfisa u trećem kolu turnira.
Srbin će prestići Medvedeva za svega 55 bodova. Prednost koja nije velika, ali je dovoljna da se započne 363. nedelja na vrhu svetskog poretka, pogotovo uzimajući u obzir da je Novaku zabranjeno da se takmiči na Indijan Velsu.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Epilog šoka u Indijan Velsu: Šta je sledeće za Đokovića i Medvedeva?
Drugi razlog je bugarski predstavnik Grigor Dimitrov, koji je van svoje volje profitirao Novakovim odustajanjem nakon održavanja žreba.
Trenutno 35. teniser sveta je zauzeo Novakovo mesto drugog nosioca i to za sada maksimalno iskoristio, savladavši Džordana Tompsona, Aleksandra Bublika i Džona Iznera.
Grigorovi protivnici nisu bili naivni, ali je posebno impresivno da nije izgubio nijedan set na putu do četvrtfinala, uz sjajnu igru.
Veliko je pitanje da li bi nekada treći igrač planete došao do ovog dela turnira da nije preuzeo Novakovu poziciju u žrebu, ali prvi veliki izazov mu tek dolazi.
Dimitrov se u petak sastaje sa zahuktalim Andrejom Rubljovim, koji je u seriji od 12 pobeda i ne planira da stane, a u „kalifornijskoj pustinji“ takođe nije izgubio nijedan set.
Treći razlog su Rafael Nadal i njegov nadolazeći duel sa Australijancem Nikom Kirjosom, velikim rivalom koji je uspeo da ga pobedi četiri puta u karijeri.
Nadal i Kirjos se sastaju u četvrtak od 23 časa, a s obzirom na dobru formu obojice potencijalno se očekuje spektakl.
Ono zbog čega se i kada je reč o Nadalu priča o Đokoviću je to što je Rafa postojeća pretnja Novakovom rekordu po broju pobeda bez poraza od starta sezone.
Srpski teniser je 2011. uspeo da krene sezonu sa nestvarnih 41-0, što Rafa sigurno neće oboriti, a 2020. sa 26-0, što Španac juri s obzirom da je trenutno na 18-0.
Ukoliko pobedi Kirjosa i osvoji turnir u Kaliforniji doći će na 21-0, a s obzirom da će mu naredni meč biti na njegovoj omiljenoj podlozi šljaci, to bi mogao da bude lakši deo poslao u prestizanju Novakovog drugog najboljeg rezultata.
Pogledajte i kako Amerikanci doživljavaju zabranu Đokoviću da igra turnire u njihovoj zemlji:
Takođe, Nadal bi titulom došao na treće mesto ATP rang liste i 7.515 poena i ozbiljno se približio Medvedevu (8.410) i Đokoviću (8.465) na vrhu planetarnog poretka.
Duel Australijanca i Španca će podsetiti na Đokovića i zbog skandala u Melburnu sa početka ove godine, kada je srpski teniser deportovan pred Australijan open nakon dvonedeljne torture tamošnjih vlasti.
Nadal je tada pokazao zabrinjavajuću dozu apatije, a prema nekima čak i likovanja, dok je Kirjos bio jedan od najglasnijih u kritikama australijske vlade, ali i Nadala.
„Strašno me pogađa kad vidim kako reaguju Cicipas i Nadal. Nadal, brate, gde je tvoja podrška ovom momku? Siguran sam da bi Nadal, da se našao u sličnoj situaciji, gledao prema kolegama da ustanu za njega i pomognu mu“, rekao je tada, pored ostalog, Kirjos.
Pol Anakon i Mirka Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Amerikanac upozorio Đokovića – zbog Rusa
Navijač u Sidneju pruža podršku Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Žrtveni GOAT
Japanska teniserka Naomi Osaka - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
„Očajna si“: Šta čuveni Britanac kaže o incidentu koji je uzdrmao tenis?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala