- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos briljirao i besneo – Nadal uz publiku do teške pobede! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Rafael Nadal savladao je Nika Kirjosa posle tri iscrpljujuća seta i plasirao se u polufinale turnira u Indijan Velsu. Španac je ostvario trijumf nakon gotovo tri sata igre sa 7:6, 5:7, 6:4. Na putu do finala stajaće mu sunarodnik Karlos Alkaras, koji je u dva seta bio bolji od Kamerona Norija rezultatom 6:4, 6:3.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kirjos je duel startovao furiozno, napravio je brejk već u trećem gemu, potvrdio ga je u narednom i poveo sa 3:1.
U dva navrata Australijanac se umalo našao u prilici da dođe do 40:40 pri servisu Nadala, ali je na kraju popustio.
Španac je sačekao svoju šansu, u desetom gemu je izjednačio brejkom, a u taj-brejku je bio furiozan.
Sa čak 7:0, Nadal je rešio u svoju korist dodatni period prvog seta i napravio veliki preokret.
Cela 64 minuta trajao je prvi set, a značajno je istaći da je Nadal pravio pauze od po 30 sekundi pre svog servisa, što mu je bilo tolerisano i dozvolilo mu je da povrati snagu.
Besneo je Kirjos na sebe u uvodnim gemovima drugog seta, svađao se sam sa sobom i gubio nerve, ali je kroz sve uspevao da sačuva dovoljno smirenosti za briljantne drop-šotove i servise na ivicu linije.
U šestom gemu je delovalo da Kirjos ima potencijal da stigne do brejk prilike, ali je Nadal fenomenalnim forhendom rešio sve dileme i sprečio bilo kakvu dramu u svom gemu.
Zaista je bilo predivno gledati kako Kirjos „bombarduje“ Nadala direktnim poenima iz forhenda, ali i servisima „ispod ruke“ jer je Španac „prave“ početne udarce čekao daleko iza osnovne linije.
U desetom gemu Kirjos je imao dobru šansu, udarac ramom reketa ga je u tome sprečio, ali je i Nadal bio veoma precizan posle kriznog momenta i nije dozvolio brejk koji bi Australijancu doneo izjednačenje u setovima.
U pauzi između svađanja sa sudijom i publikom, Kirjos je pogađao neverovatne uglove, ali je istovremeno pravio i duple servis greške koje je uspeo da neutrališe briljantnim drop-šotovima svaki put šokiravši jer ATP lista kaže da je on tek 132. teniser sveta.
Nadal je to uvideo u narednom gemu, Kirjos je stigao do dve brejk i set lopte i već prvu je iskoristio fenomenalnim trčanjem i snalaženjem na mreži za izjednačenje u setovima.
Razmenu servis gemova prekinuo je Kirjos u sedmom, duplom servis greškom, ometen povicima publike i besom prema sudiji, što je Nadalu donelo brejk i potonju potvrdu za prednost od 5:3, što je Australijanca dovelo na ivicu poraza.
Potpuno neočekivanim i briljantnim potezima Kirjos je održavao sebe u meču, konstantno je gunđao, ali pogađao sve, sve do desetog gema koji je Nadal rutinski rešio u svoju korist i naterao Australijanca da uz zvižduke ode sa terena, uprkos fantastičnoj igri.
Nadal ove sezone i dalje ne zna za poraz, ima impresivnih 19-0, a naredni rival biće mu zemljak Karlos Alkaras koji je u dva seta bio uspešniji od Kamerona Norija.
Okruglo 100 minuta bilo je potrebno 19. teniseru sveta da savlada Norija, koji je 12. na ATP rang listi i da se domogne duela sa osvajačem Australijan opena koji deluje nezaustavljivo na terenu, podsećajući na stare dane, kao da nema 35 godina.
Dmitri Sviščev - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
„Pogledajte kako se ponašaju Britanci prema Medvedevu“ – odgovor iz Moskve na ucenu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Đokovićev duh lebdi nad Kalifornijom
Pol Anakon i Mirka Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Amerikanac upozorio Đokovića – zbog Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala