- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Svađa oko sankcija Rusiji bila povod prekida sjednice Vlade Crne Gore

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je danas nakon svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra inostranih poslova Đorđa Radulovića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Krivokapića, 63. sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda.

„Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću”, navedeno je u saopštenju.

Prema tvrdnjama izvora Sputnjika u Vladi Crne Gore, do svađe premijera Krivokapića i ministra Radulovića došlo je u trenutku kad se raspravljalo o uvođenju sankcija Rusiji.
Kako je navedeno, premijer Krivokapić je izmijenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem. Tada su sjednici prisustvovali vicepremijer Dritan Abazović, ministar policije Sergej Sekulović i direktor policije Zoran Brđanin.
Premijer je na današnjoj sjednici vlade navodno predlagao da se Ministarstvo vanjskih poslova ovlasti da uskladi spoljnu politiku sa odlukama Evropske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo to ministarstvo.
Protiv toga su se pobunili Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, uslijedila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sjednicu.
Crna Gora i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
REGION
Vlada Crne Gore danas potvrđuje sankcije za 690 ruskih državljana 70 privrednih društava?
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
REGION
Mitropolit Joanikije: Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala