- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mitropolit Joanikije: Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina

© Sputnik / Dejan SimićMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ocenio je danas da se pravoslavni narod u Ukrajini međusobno zavadio, što je poznato i u Crnoj Gori koja je „projektovana da bude mala Ukrajina“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Mitropolit Joanikije izjavio je da su događaji u Ukrajini posledice bezbožništva koje se duboko ukorenilo.
„Mnogi svetski mešetari su, naravno, tu gledali svoj interes. Kao što vidite, premnogo je laži. Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavađa. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina“, upozorio je mitropolit Joanikije.
Poručio je da se nada da će se stanje u Ukrajini brzo smiriti.
„Danas je najteže Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, našoj braći koju predvodi blaženjejši mitropolit Onufrije. To je kanonska crkva koja je u jedinstvu sa Moskovskom patrijaršijom i sa svim drugim pravoslavnim crkvama u vaseljeni. Njima je najteže“, rekao je Joanikije, objavljeno je na sajtu Mitropolije.
Pozvao je verne na prikupljanje pomoći pravoslavnoj braći u Ukrajini, što su oni činili već u toku današnjeg bogosluženja, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.
„Tamo su duboki koreni pravoslavlja. Tamo je veliki oslonac celog pravoslavlja. I svi pravoslavni treba da se mole da dođe do mira u bratskoj Ukrajini“, zaključio je mitropolit Joanikije.
Mitropolit Joanikije služio je danas, na Nedelju Pravoslavlja, uz sasluženje podgoričkog sveštenstva, Svetu službu božiju u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
REGION
Crna Gora donira zaštitne prsluke i balističke šlemove Ukrajini, nude i donaciju suvih obroka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala