- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vlada Crne Gore danas potvrđuje sankcije za 690 ruskih državljana 70 privrednih društava?

CC0 / Balkan Photos / Crna Gora i Rusija - ilustracija
Crna Gora i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Vlada Zdravka Krivokapića danas će usvojiti dokument o uvođenju sankcija za oko 690 ruskih državljana i više od 70 privrednih društava, pišu crnogorski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Zamrzavanje sredstava i ekonomskih resursa ruskih pravnih i fizičkih lica u Crnoj Gori uključuje popis imovine i zapljenu, zabranu prodaje, zaloga, rentiranja…
Ministarstvo vanjskih poslova, po Zakonu o međunarodnim restriktivnim mjerama, predlaže restriktivne mjere koje Vlada mora zvanično potvrditi prije implementacije.
Nakon odluke, Vlada šalje spisak mjera državnim institucijama koje su zadužene da ih sprovedu. Taj spisak se stalno dopunjava.
Nakon potvrđenih mjera, svi državni organi postupaju u skladu sa svojim nadležnostima.Tako će primarni dio posla imati Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore koja će djelovati prema nepokretnostima lica na koje se sankcije odnose i povezanih lica.
Nakon potvrđenih mjera, svi državni organi postupaju u skladu sa svojim nadležnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova biće zaduženo da u skladu sa izvještajima Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) takođe vodi upravni postupak, u smislu provjere i eventualnog otkazivanja gostoprimstva u Crnoj Gori.
Sankcije EU, na čije se sprovođenje obavezala Crna Gora, pored zamrzavanja sredstava i ekonomskih resursa, obuhvataju i zatvaranje vazdušnog prostora za ruske avione, te zabranu ruskih vladinih medija.
Pošto je juče iz EU juče poručila da podstiče Vladu Crne Gore da preduzme neophodne odluke kako bi se obezbijedio pravni osnov za sprovođenje sankcija koje se odnose na zabranu ruskih medija „Raša tudej” i „Sputnjik“.
U instruiranju i u hajci na ruske medije ističe se portal Standard koji je uputio pitanja Vladi Crne Gore, Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, kao i Agenciji za elektronske medije, da li je ova odluka donijeta, kada će se sprovesti i šta se čeka?!
Dok vlada ne donese odluku o zabrani ovih medija AEM nema ovlašćenja da sprovede sankcije.
Skup podrške Rusiji u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
REGION
„Moli se Bogu i drži se Rusije“: Skup podrške Rusiji u Podgorici /video, foto/
Zgrada Patrijaršije - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SVET
Brisel udario na SPC zbog Rusije
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
REGION
Najava zabrane ruskih rada medija u Crnoj Gori put u jednoumlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala