- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od „putuj Evropo, nemoj više čekati na nas“, do – „nismo se predali“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Partizana Aleksandar Stanojević
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Partizan je poražen i ponižen u Humskoj u prvom meču osmine finala Lige konferencije protiv Fejenorda (2:5), a večeras od 21.00 čas na programu je revanš.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Aleksandar Stanojević je, verovatno s knedlom u grlu, posle prvog meča prihvatio činjenično stanje stvari, da su Holanđani klasa iznad i praktično se uz stihove neponovljivog Đoleta Balaševića „putuj Evropo, nemoj više čekati na nas“, oprostio od Lige konferencija, ali je sada poručio da se crno-beli nisu predali pred izlazak na pakao rasprodatog De Kajpa – popularnog „tiganja“!?
Vruća je bila glava Saleta Stanojevića posle debakla u Humskoj pre sedam dana, kada je na terenu posle „petarde“ i razbijene crno-bele vojske, poručio da je evropska odiseja završena i da će se Partizan fokusirati na prvenstvo.
I tu su se crno-beli sapleli, neočekivano protiv Napretka (0:0), prepustivši Crvenoj zvezdi da iskoristi taj kiks i da ih pretekne na vrhu tabele Superlige sa istim brojem bodova, ali boljim međusobnim skorom.
Ipak, sada je Stanojević promenio ploču, ili možda samo tako zvuči jer je poručio da se ekipa nije predala.
„Igrali smo protiv jednog jakog protivnika, u prvoj utakici bio je bolji i zasluženo pobedio. Došli smo u situaciju da imamo težak posao, nerealno je da odemo tamo i.... Da je obrnuto i da igramo kod kuće, bilo bi, naravno lakše, ali s obzirom na to da gostujemo i da imamo minus tri - izuzetno je teško. Ali želimo da budemo realni. Ali, ako hoćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, da, nismo se predali. Idemo. tamo da se borimo. To ćemo da pokažemo po sastavu koji budem izveo, ali da pričam kao navijač, ne kao trener: idemo jako tamo, da pokušamo da damo tri gola ako možemo u prvom poluvremenu i da ne primimo nijedan i onda, eto, da se nadamo najboljem“, poručio je, pomalo, konfuzni Stanojević.
Teško da bilo ko može da poveruje da Partizan koji je primio pet golova u srpskoj prestonici može u Roterdamu da sačuva mrežu i da postigne najmanje tri pogotka.
Ali, sportski je nadati se. Lopta je okrugla, a čuda se u sportu dešavaju. Ono što ne ide u prilog crno-belima jeste povreda Bibrasa Natha, Izraelca koji je doneo prednost u Humskoj protiv Fejenorda, ali je tada stradala prepona.
Neće biti ni Igora Vujačića, kao ni Marka Milovanovića koji je pozitivan na virus korona. U tim se vraća najbolji strelac i fudbaler Partizana Rikardo Gomeš, koji je u debaklu u Beogradu odrađivao suspenziju.
Rokada se očekuje na golu Partizana, te bi umesto Popovića koji se u poslednje vreme nije proslavio u pojedinim situacijama, trebalo da se nađe Nemanja Stevanović. Aleksandar Lutovac, Nemanja Miletić, Siniša Saničanin i Slobodan Urošević biće u poslednjoj liniji, dok će se ispred njih po svemu sudeći naći Saša Zdjelar, Marko Jevtović i Miloš Jojić. Lazar Marković, Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš biće zaduženi za ofanzivu crno-beli u Roterdamu u nemogućoj misiji.
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Fejenord bez trenera, Partizanu potrebno čudo, ali – Stanojević veruje
Detalj sa utakmice Rendžers - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Van Bronkhorst: Idemo u neprijateljsku atmosferu; Stanković: Teško, ali ne i nemoguće
Srpski fudbaler Dušan Vlahović na utakmici protiv Viljareala – Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
Katastrofa Vlahovića i Juventusa, Čelsi slavio u Lilu – poznati svi učesnici četvrtfinala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala