- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Huk, adrenalin i „ludilo“ – da li je dovoljno za čudo na Marakani?

© Sputnik / Petar MilovanovićPogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda
Pogled na severnu tribinu stadiona FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Crvena zvezda će u četvrtak od 18.45 (RTS1, Arena1) zaigrati na sve ili ništa protiv Rendžersa u revanš meču osmine finala Lige Evrope na dupke punoj Marakani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Posle verovatno najveće fudbalske tragedije (dva poništena gola, promašen penal, prečka) koju su crveno-beli doživeli na Ajbroksu (3:0) pre sedam dana, kucnuo je čas da se zakotrlja lopta u Ljutice Bogdana 1! Da zagrmi sa zvučnika ona čuvena Bajagina „Što ne može niko možeš ti...“,pa huk s tribina koji poput injekcije adrenalina deluje na Zvezdine fudbalere i stvara ono fudbalsko „ludilo“ na terenu koje su crveno-beli toliko puta umeli da izvedu. Ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za čudo i senzaciju da se nadoknadi minus tri iz Glazgova.
Jer, ako neko zna kako se stiže toliki zaostatak to je trener Crvene zvezde Dejan Stanković koji je kao igrač u crveno-belom dresu pobeđivao rezultatom 4:0 Kajzerslautern i Partizan. Tokom prebogate karijere sa Interom je u više navrata uspevao da nadoknadi tri gola razlike.
„Vraćali smo se u meču Superkupa Italije protiv Rome od 0:3 do 4:3, pa Šalke... Zvezda je dobra, rastemo iz meča u meč i želimo da napravimo jak pritisak na Rendžers. Kao što smo mi napravili kiks u Galzgovu, tako da se desi i njima u Beogradu“, počeo je Stanković.
A Rendžers će dočekati oko 50.000 Delija koji će zagrmeti svi ko jedan, jer bi 17. marta 2022. godine mogla da bude ispisana nova zlatna stranica istorije kluba s Marakane.
„Ovaj stadion igrače Crvene zvezde čini dva puta boljim nego što su obično. Taj adrenalin, taj huk što dolazi sa tribina... Biće to dva puta jače nego na Ajbroksu. Neće njih to uplašiti, znaju da igraju pred punim stadionom, ali neka računaju da će imati dva puta jačeg rivala. Oni će se opustiti koliko im mi dozvolimo“, poručio je Stanković na konferenciji za medije dan uoči meča.
Jasno je da će Stanković učiniti sve da motiviše svoje učenike da, poput ratnika pred armijom navijača, izađu na teren i pokušaju da kreiraju čudo.
Kada je sastav u pitanju, sudeći po onome što je Stanković izjavio na konferenciji, kao i da je sa njim bio Radovan Pavkov, to bi moglo da znači samo jedno. Gorostas iz Begeča, koji je nokautirao Liverpul, će po svemu sudeći od prvog minuta atakovati na gol Rendžersa.
Stanković je poručio da je zadovoljan izdanjem ekipe na Ajbroksu, pa će najverovatnije samo jedna promena biti u startnih 11. Pavkov umesto Ohija, mada ne sme biti isključena mogućnost da obojica budu na terenu od samog starta.
Milan Borjan biće između stativa, Pićini će dejstvovati po desnom boku, Eraković i Dragović u srcu obrane, a neprikosnoveni Rodić na poziciji levog beka.
Ponovo se očekuju Sanogo i Srnić kao dva defanzivna vezna, Kanga ispred njih, a napadački trio Ivanić, Katai i Pavkov.
U slučaju da se Stanković opredeli za dvojicu klasičnih napadača, onda bi vezni red morao da pretrpi određene korekcije. To bi lako mogao da bude Srnić, koji bi se preselio na klupu.
Jasno je da bi pritisak Zvezde bio daleko jači na poslednju liniju Rendžersa sa Ohijem i Pavkovom, ali je isto tako jasno da bi u tom slučaju „veza“ bila slabija, ranjivija.
Ipak, realnija je varijanta da Pavkov zaigra sam u špicu, da započne juriš i izmuči protivnika, a da onda na svežinu pokuša da ga dokusuri Ohi.
Fortuna je u prvom odmeravanju snaga srpskog i škotskog predstavnika odredila pobednika, pa se svi kojima je crveno-bela u srcu uzdaju da bi 17. marta uloge mogle da budu zamenjene. Huk s tribina, rani gol mogao bi da parališe „policajce“, a onda bi stvari mogle da krenu na Zvezdinu vodenicu.
„Nada poslenja umire i s obzirom na to da igramo u Beogradu i da znamo kakva nas podrška čeka, jedan rani gol bi mogao sve da promeni“, poručio je Stanković i dodao:
„Ma, biću zadovoljan ako bude 1:0 u 60. minutu, za to će se pobrinuti Pavkov. Teško je danas napraviti takav iskorak, ali gledajući igru iz Glazgova... Uliva mi poverenje i samopouzdanje. Ali 1:0 u 60. minutu prihvatam... A 4:0... Bilo bi lepo, ali bilo je davno“, konstatovao je Deki.
Rendžers nikada nije pobedio na Marakani, na kojoj su padali daleko veći timovi, pa se svi u Zvezdi uzdaju u trijumf. E, sad, da li će on biti dovoljan za čudo i plasman u četvrtfinale Lige Evrope, ili će biti samo pirova pobeda, ostaje da se vidi posle 90 minuta, a možda i 120 minuta fudbala na najvećem srpskom stadionu.
„Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred“, čuvena parola vojvode Živojina Mišića koju bi trebalo da primene Stankovićevi fudbaleri protiv škotskih „policajaca“.
Detalj sa utakmice Rendžers - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Van Bronkhorst: Idemo u neprijateljsku atmosferu; Stanković: Teško, ali ne i nemoguće
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Fejenord bez trenera, Partizanu potrebno čudo, ali – Stanojević veruje
Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
Jedan Hari je postao drvo, ali onaj najskuplji – nikada neće postati Nemanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala