- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan Hari je postao drvo, ali onaj najskuplji – nikada neće postati Nemanja /video/

© AP Photo / Dave ThompsonHari Megvajer
Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda su doživeli novu katastrofu u evropskim takmičenjima i porazom od Atletiko Madrida na svom stadionu završili su učešće u Ligi šampiona, za šta mnogi krivca vide u Hariju Megvajeru, defanzivcu i kapitenu ekipe, čoveku koga je engleska javnost želela da predstavi kao novog Nemanju Vidića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nemanja Vidić je ime koje i dalje odzvanja stadionom Old Traford, na koji još nije stigla dostojna zamena, iako je nekadašnji srpski reprezentativac napustio engleski fudbal sada već daleke 2014. godine.
Vidić je proveo osam sezona u dresu Mančester junajteda i sa Rijom Ferdinandom, jednim od najskupljih engleskih defanzivaca u istoriji činio tandem centralnih bekova koji ostaje san za sve klubove na svetu.
Ferdinand je sa zgodnije, desne strane, kao desnonogi fudbaler, mogao da učestvuje u ofanzivnim akcijama dok je Vidić imao daleko teži posao – takođe desnonog morao je na levu stranu defanzivnog reda što je hendikep svoje vrste.
Ipak, Vidić je to pretvorio u svoju korist, očekivanja protivnika je rušio kao i njih same, u duele je ulazio „bližom“, desnom nogom, iako je princip da se to čini na drugačiji način i time je predstavljao nerešivu enigmu za gotovo svakog napadača.
Osim jednog sa imenom Fernando Tores, čiji je prvi korak u trku bio imun na svaki Vidićev defanzivni manevar.
Junajted je godinama kasnije pokušao da „prepiše“ matricu legendarnog Aleksa Fergusona i dovođenjem Megvajera iz Lestera za vrtoglavih 80 miliona funti, učinivši momka iz Šefilda najskupljim defanzivcem ikada.
Megvajer je dobio broj pet koji je nosio Ferdinand i kapitensku traku nekada u vlasništvu Vidića i Junajted je pretpostavljao da je tim simboličkim potezima rešio svoje probleme u odbrani.
Ne, nije!
Junajted od Megvajera očekuje dve stvari koje su apsolutno nemoguće – da kao desnonog odigra na levoj strani terena kao Vidić, ali i da organizuje igru kao Ferdinand, u čemu 29-godišnji nikako ne može da se snađe.
Sve je to do izražaja došlo u aktuelnoj sezoni kada je Megvajeru kao „parnjak“ dodat Rafael Varan i smešten na poziciju desnog štopera, što je značilo da Englez mora da se pomeri ulevo i dobije zadatak za koji nije kadar.
Koliko Megvajer ne može da bude Vidić bilo je evidentno u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, čiji trener Dijego Simeone je potpuno dotukao Junajted – napadajući njegovog kapitena.
Megvajer je morao da izlazi na četrdesetak metara od gola da bi ispratio svoje direktne rivale i ostavljao „livadu“ iza sebe u koju nikako nije mogao da se vrati pre drugih igrača Atletika koji su tako stizali do velikih šansi za gol.
Jednu od njih realizovao je Renan Lodi, levi bek Atletika koji je ostao potpuno nebranjen jer je desni bek Junajteda Diogo Dalo morao na mesto Varana koji je, zbog „ispadanja“ Megvajera morao da pokrpi njegovu poziciju.
Englez je spor, donosi loše odluke, a čak i dovodi u ekipu u opasnost, što je na svojoj koži doživeo golman David de Hea, pritom se žestoko naljutivši na svog kapitena koji jednostavno nije znao šta će sa loptom.
Nešto slično dešavalo se i u utakmici protiv Totenhema gde je Megvajer čak naveo komentatora TV Sport klub Ivana Lončarevića da mu se direktno obrati.
„Izbaci, čoveče, loptu u aut!“
U filmu slavnog srpskog reditelja Gorana Paskaljevića Hari je postao drvo, ali u filmu koji se režira na „Teatru snova“, kako glasi nadimak stadiona „Old Traford“, Hari neće nikada moći da postane Nemanja, ma koliko Englezi želeli da ga učine takvim i zato će Junajted morati da trpi i bude žrtva gafova svog najskuplje plaćenog odbrambenog igrača.
Darvin Nunjes - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Darvin šokirao Tadića, Madriđani osvojili Mančester! /video/
Dankan Votmor - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SPORT
Pravila, pravila – sve su pokvarila! /foto/
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
SPORT
„Kada dolazite iz malog sela iz Srbije...“ – velika čast za još jednog velikog Nemanju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala