- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Darvin šokirao Tadića, Madriđani osvojili Mančester! /video/

© AP Photo / Peter DejongDarvin Nunjes
Darvin Nunjes - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda i Ajaksa su završili ovogodišnje učešće u Ligi šampiona, porazima od Atletiko Madrida i Benfike u revanš mečevima osmine finala u kojima su bili domaćini – istovetnim rezultatom 0:1.
Junajted je posle prve utakmice u Madridu imao nerešenih (1:1), prednost domaćeg terena i veliku terensku inicijativu tokom celog duela, ali je ishod bio razočaravajući za engleski klub.
Ključan momenat duela dogodio se u 41. minutu kada je gol za Atletiko postigao Renan Lodi, levi bek, ostavši potpuno usamljen u kaznenom prostoru domaćeg tima.
Gotovo istovetan scenario viđen je u Amsterdamu, Ajaks je posle 2:2 iz Lisabona imao status favorita, ali je sve palo u vodu u 77. minutu golom Darvina Nunjesa, nakon što je u prvom poluvremenu poništen gol domaćih za koji je asistirao Dušan Tadić.
No, krenimo redom...
U uvodnih deset minuta gostujuće ekipe nisu uputile nijedan udarac u okvir gola, ali nije bilo ni ozbiljnijih ataka domaćih, iako su imali više vremena loptu u posedu.
Sedmi minut je bio značajan u Amsterdamu, Dušan Tadić je upisao asistenciju, ali je ona poništena zbog ofsajd pozicije.
Sa druge strane, duel u Mančesteru se zahuktao posle početnog ispitivanja snaga i zabeležena je po šansa na obe strane, Rodrigo de Pol je imao priliku za Atletiko, a Entoni Elanga za Junajted, ali je Jana Oblaka pogodio u glavu.
Aktivan u napadačkim akcijama bio je i defanzivac Atletika Stefan Savić, nekadašnji fudbaler Partizana, ali je u 16. minutu bio neprecizan u pokušaju glavom posle kornera De Pola.
Vredi istaći, sudija Slavko Vinčić imao je ozbiljan posao u Mančesteru i u 21. minutu duela je morao da konsultuje VAR tehnologiju kako bi utvrdio da li je bilo elemenata za penal za Junajted.
Posle pola sata igre bilo je jasno da sve ekipe čekaju grešku rivala i da značajnu pažnju posvećuju odbrani svog gola, u pokušaju da se spreči potencijalni primljeni gol koji bi otežao posao u nastavku.
Ajaks i Junajted, kao domaći, imali su inicijativu, ali – bez rezultata, iako su imali jedan poništen gol i najbolju šansu na oba meča, a potencijalno buđenje gostiju najavio je Žoao Feliks.
Portugalac je postigao pogodak za Atletiko Madrid, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u 34. minutu, a sedam minuta kasnije gol je priznat – Renan Lodi je na fantastičan način iskoristio centaršut i glavom spakovao loptu u mrežu Junajteda.
To je bio jedini pogodak za nešto više od po 45 minuta igre na dva stadiona i navijači su sa pravom očekivali više uzbuđenja za nastavak, naročito na Old Trafordu gde je Junajted morao da „juri“ neočekivani zaostatak.
U tom ritmu je Junajted i otvorio drugo poluvreme, Elanga je ponovo imao veliku priliku posle sjajnog solo prodora, ali je šutirao pored leve stative, a za to vreme Ajaks je vršio veliki pritisak na tim Benfike, doduše bez rezultata.
Na isteku prvog sata igre Džejdon Sančo je preko prečke prebacio loptu u fenomenalnoj šansi za Junajted, dok je u Amsterdamu Jan Fertongen propustio priliku da postigne gol za Benfiku, udarcem glavom, a na istovetan način zapretio je Entoni, međutim nije bilo pogotka ni za Ajaks.
Kazna je stigla u 77. minutu, Edson Alvares je skrivio prekršaj, Alehandro Grimaldo je perfektno izveo slobodan udarac, a Darvin Nunjes još bolje zahvatio loptu glavom i plasirao je u mrežu, za vođstvo Benfike.
Liga šampiona, osmina finala, revanš mečevi:
Ajaks – Benfika 0:1 (0:0), prvi meč 2:2
Nunjes 77
Mančester junajted – Atletiko Madrid 0:1 (0:1), prvi meč 1:1
Lodi 41
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala