- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski nacionalisti digli u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaMakejevka, DNR, posledice napada ukrajinske vojske
Makejevka, DNR, posledice napada ukrajinske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Militanti nacionalističkog bataljona „Azov“ digli su u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju gde su se možda nalazili civili, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Prema dostupnim pouzdanim podacima, militanti 'Azova' izveli su novu krvavu provokaciju i digli u vazduh zgradu pozorišta koju su ranije minirali“, navodi se u saopštenju ruske vojske.
Izbeglice koje su uspele da izađu iz Marijupolja prenele su da su nacisti bataljona „Azov“ možda držali civile kao taoce u zgradi pozorišta, koristeći gornje spratove kao položaje, precizira ruski vojni resor.
Ističe se da optužbe kijevskog režima da je navodno Rusija izvela vazdušni napad na zgradu pozorišta nisu tačne.

„Danju 16. marta ruska avijacija nije izvodila nikakve zadatke povezane sa izvođenjem vazdušnih napada na kopnene mete u gradskoj četvrti u Marijupolju. S obzirom na potencijalnu opasnost po živote civila i provokaciju koju su već nacionalisti realizovali 9. marta sa bolnicom №3 u Marijupolju, zgrada pozorišta u centru grada nikada nije smatrana metom napada“, ističe vojni resor.

Podsetimo, nedavno su ukrajinske vlasti plasirale u javnost još jednu monstruoznu lažnu vest – Oružanim snagama Rusije pripisan je vazdušni napad na porodilište u Marijupolju. Porodilište su pritom odavno bili ispraznili neonacisti iz bataljona „Azov“ i u njemu nije bilo trudnica.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Još jedna laž u moru dezinformacija: Zločinačko granatiranje Donjecka pripisano ruskoj vojsci
Trudnica koja navodno napušta porodilište u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Raskrinkana monstruozna laž: Azov odavno ispraznio porodilište, u ruševinama nije bilo trudnica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala