- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Još jedna laž u moru dezinformacija: Zločinačko granatiranje Donjecka pripisano ruskoj vojsci

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska granatirala Donjeck
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Novi broj italijanskog dnevnog lista „La stampa“ osvanuo je sa potresnom naslovnicom – međutim, fotografija iz Donjecka, nastala nakon granatiranja ukrajinske vojske, predstavljena je kao posledica „užasa ruske invazije“.
Autor fotografije je fotoreporter informativnog portala „URA.ru“ Eduard Kornijenko. Upravo je on zabeležio posledice raketnog napada ukrajinske vojske na Donjeck 14. marta, kada je poginula 21 osoba.
Međutim, italijanski novinari su propratili fotografiju naslovima o „masakru“ u Ukrajini, kao i „opasnosti od juriša na Kijev“.
U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.
Podsetimo, od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini vodi se pravi informacioni rat protiv Rusije i svega što je rusko. Zapadni medijski prostor preplavljen je dezinformacijama, a ovo nije prvi slučaj da se nedela ukrajinskih neonacista pripisuju ruskoj vojsci. Nedavno su ukrajinske vlasti plasirale u javnost još jednu monstruoznu lažnu vest – Oružanim snagama Rusije pripisan je vazdušni napad na porodilište u Marijupolju. Porodilište su pritom odavno bili ispraznili neonacisti iz bataljona „Azov“ i u njemu nije bilo trudnica.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Putin: EU ignorisala raketni napad ukrajinske vojske na Donjeck
Trudnica koja navodno napušta porodilište u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Raskrinkana monstruozna laž: Azov odavno ispraznio porodilište, u ruševinama nije bilo trudnica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala