- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: EU ignorisala raketni napad ukrajinske vojske na Donjeck

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Evropsko rukovodstvo ignorisalo je tako nehumani i zločinački čin Kijeva kao što je raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, prenosi pres služba Kremlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Napominje se da su Putin i Mišel razgovarali o situaciji u vezi sa sprovođenjem specijalne vojne operacije Rusije za zaštitu republika Donbasa, kao i o humanitarnim aspektima, uključujući mere za evakuaciju civila.
„Predsednik Rusije je posebnu pažnju posvetio činjenici da je rukovodstvo Evropske unije, javno ocenjujući dešavanja, ignorisalo jučerašnju zločinačku i nehumanu akciju ukrajinske vojske – raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka uz primenu kasetne municije, što je dovelo do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom“, ističe se u saopštenju.
Osim toga, Putin je izneo svoje principijelne ocene o tekućim pregovorima između ruskih i ukrajinskih predstavnika o izradi sporazuma uzimajući u obzir dobro poznate ruske zahteve.
„Istovremeno je primećeno da Kijev ne pokazuje ozbiljan stav prema pronalaženju obostrano prihvatljivih rešenja“, ističe se u saopštnjeu Kremlja.
U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
U Donjecku pronađeni novi dokazi: Ukrajina primenjivala kasetne bombe na civilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala