- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Terajući Rusa uništavaju svoje: „Teško je organizovati se“

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISNavijači Čelsija
Navijači Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija, kluba koji je i dalje u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča, pogođenog sankcijama britanskih vlasti, suočavaju se sa bizarnim okolnostima zbog činjenice da su računi kluba blokirani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Čelsi u sredu igra u Francuskoj protiv ekipe Lila, revanš meč nokaut faze Lige šampiona, u neprijateljskoj atmosferi jer su britanske vlasti, želeći da onemoguće funkcionisanje Romana Abramoviča na svojoj teritoriji, doveli na ivicu opstanka i svog velikana.
Velika prašina se podigla i zbog činjenice da navijači Čelsija zdušno podržavaju Abramoviča, na šta je burno reagovao i premijer Velike Britanije Boris Džonson, navodeći da je takvo ponašanje neprihvatljivo.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Džonson se pridružio hajci na Abramoviča: „Ponašanje navijača je neprihvatljivo“
Kako bi bili sprečeni dalji napadi na navijače, Čelsi je uputio zahtev da se predstojeća kup utakmica protiv Midlsboroa odigra bez prisustva publike, ali je pod pritiskom domaćina, koji je žestoko reagovao navodeći da „Čelsi traži privilegije“, takav zahtev povučen.
Čelsi je pod takvim sankcijama da ne može sebi da priušti let do Midlsboroa, već će fudbaleri i stručni štab morati na desetočasovni put autobusom – nije moguće čak ni na drugi način platiti 20.000 funti za putne troškove.
„Teško je sada organizovati se na najbolji način za FA Kup, ali ćemo se izboriti sa tim. Ne radi se o luksuzu ovde, ovde je samo reč o profesionalnom nivou sporta gde ćemo igrati dve utakmice sa razmakom od dva dana dok će rivali imati četiri slobodna dana“, naveo je trener Tomas Tuhel.
Kada je u pitanju plaćanje, fudbaler Kai Haverc je naveo da bi on rado platio cele troškove, ali je pitanje da li je to uopšte moguće.
„Platio bih sve, bez problema. Nije to velika stvar za nas, najvažnije je da uspemo da stignemo na utakmicu“, istakao je Haverc.
Meč protiv Lila Čelsi igra u sredu od 21.00 u Ligi šampiona, a duel sa Midlsborom je na programu u subotu 19. marta od 18.15.
Džon Teri, Roman Abramovič, Frenk Lampard i Ejdur Gudjonsen - 2005. godina - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
Slučaj „Abramovič“: Neko je Džon, a neko Frenk /foto, video/
Roman Abramovič je poznat kao neo neko ko voli raskošna slavlja. - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SVET
Sasvim britanski licemerno – naprasno gadljivi na ruske pare
Stadion Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Podrška proteranom Rusu – vlast stvara pritisak, a velikan je pred kolapsom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala