- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Abramovič“: Neko je Džon, a neko Frenk /foto, video/

© REUTERS / REUTERS FILE PHOTODžon Teri, Roman Abramovič, Frenk Lampard i Ejdur Gudjonsen - 2005. godina
Džon Teri, Roman Abramovič, Frenk Lampard i Ejdur Gudjonsen - 2005. godina - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
U jako teškim trenucima za Čelsi i vlasnika Romana Abramoviča, dve legende ovog kluba, Džon Teri i Frenk Lampard, odlučile su se za drugačiji pristup i stavove.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Teri i Lampard igrali su za Plavce u najslavnijim danima kluba, zajedno su osvojili pregršt trofeja, među kojima su i Premijer liga, Ligu šampiona...
Bili su okosnica kluba iza kojeg je stajao ruski oligarh Roman Abramovič koji je sa svojim sredstvima učinio njih među najplaćenije sportiste sveta, a Čelsi jedan od najboljih klubova.
Abramovič se danas susreće sa progonom, samo zato što je Rus, i po svemu sudeći prodaće klub u koji je uložio milijarde, a da pritom neće inkasirati ni evro od toga.
U subotu je bord Premijer lige odlučio da ga izbaci, prethodno su Čelsiju zamrznuta sva sredstva, i Rus proživljava jako teške trenutke. Tada se uglavnom pokaže ko je kakav i to smo videli u primeri dvojice legendi – Terija i Lamparda.
Bivši dugogodišnji štoper Plavaca pre nekoliko dana objavio je fotografiju sa Abramovičem napisavši: „Najbolji“.
Teri je time želeo da se zahvali ruskom oligarhu na svemu što je uradio, kako za klub, tako i za njega.
Hrabar, ali i jedini ispravan potez doneo je Teri, što se ne može reći za Lamparda koji je na nedavnoj konferenciji za medije demantovao da je blizak sa Romanom.
„Ne (nisam blizak). Video sam da se govori kako sam blizak sa Romanom Abramovičem, a verovatno na prstima jedne ruke mogu da izbrojim koliko puta sam ga video u poslednjim godinama mog boravka u Čelsiju. Bilo je zadovoljstvo biti u Čelsiju i želim da stavim tačku na tu priču“, rekao je Lampard.
Lampard je, nakon što je završio igračku karijeru, bio trener Fudbalskog kluba Čelsi, od 2019. do 2021. godine, za to vreme blisko je sarađivao sa Abramovičem, ali očigledno, slušavši ga, ta saradnja i nije bila toliko bliska.
Mnogi ne veruju u to jer je i sâm Abramovič, nakon što je Lampard napustio klubu kluba, izjavio kako ima odličnu saradnju sa Frenkijem.
„Ovo je bila veoma teška odluka za klub, ne samo zato što imam odličan lični odnos sa Frenkom, već i zato što ga izuzetno poštujem. On je čovek velikog integriteta i ima najvišu radnu etiku. Međutim, u trenutnim okolnostima verujemo da je najbolje promeniti menadžera“, izjavio je Abramovič pre nešto više od godinu dana.
Lampard očigledno tako ne misli.
Budite, ipak, malo više Džon Teri, a malo manje Frenk Lampard, u trenucima kada je neko, ko je za vas učinio mnogo toga, u teškoj situaciji.
Bord Premijer lige izbacio Abramoviča
Podrška proteranom Rusu – vlast stvara pritisak, a velikan je pred kolapsom
Čelsi se oglasio zbog sankcija Romanu Abramoviču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala