- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev se pozdravio sa tronom, ali je ipak srećan što je dodirnuo Novakovu krunu

© AP Photo / Simon BakerDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Danil Medvedev eliminisan je u trećem kolu Indijan Velsa, nakon čega je izgubio prvo mesto na ATP listi, ali je prema njegovim rečima ipak zadovoljan što je bar na kratko imao zvanje najboljeg na svetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Danil Medvedev vratio je lidersku poziciju na tabeli Novaku Đokoviću posle samo dve nedelje, iako srpski teniser nije nastupao u Indijan Velsu.
Rana eliminacija ruskog tenisera od strane Gaela Monfisa iznenadila je pogotovo jer je Danil bio jedan od glavnih favorita na turniru.
Ipak, iako je izgubio prvo mesto ne žali previše zbog toga, jer je svoj nedostižni san ipak na kratko učinio dostižnim.
„Da li je bolje biti broj jedan, recimo nedelju dana u životu, ili ga nikada ne dostići?“, upitali su Medvedeva nakon eliminacije.
„Mislim da je ipak bolje bar na kratko dostići“, iskren je bio Medvedev.
Nije tražio opravdanja za lošu igru u Indijan Velsu, a motivaciju će nakon poraza preusmeriti na Masters u Majamiju.
„Pa, sada znam da ću izgubiti prvo mesto, tako da imam Majami da pokušam da ga vratim. Obično se osećam malo bolje u Majamiju što se tiče tenisa, pa ću se truditi da igramo dobro tamo. Imao sam motivaciju, ali nisam pronašao svoju najbolju igru“, objasnio je Danil.
Ruskom teniseru potrebno je da u Majamiju stigne do polufinala kako bi vratio prvo mesto na kom će Novak biti najmanje do četvrtog aprila.
Medvedev smatra a i dokazao je u nekoliko situacija da ga je teško pobediti kada igra na svom najvišem nivou. Osetio je to na svojoj koži i Novak, međutim srpski teniser kao i Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju nešto što fali Rusu – konstantnost bez obzira na sve uslove.
„Uvek kažem, kada igram svoj najbolji tenis, moj dobar tenis, zaista me je teško pobediti. Ali to je najteži deo tenisa da ga ponavljate s vremena na vreme. Tu je velika trojka jednostavno nestvarna jer bez obzira na uslove, bez obzira na kojoj podlozi, oni uvek pobeđuju na turnirima ili pobeđuju u nekim ludim mečevima. Da, moraću da pokušam da budem bolji“, istakao je Danil.
To što je eliminisan u Indijan Velsu nije znak da će odustati od ponovne trke za prvim mestom.
„Nikad ne znaš kako će se tvoja karijera okrenuti. Želim da pokušam da budem bolji nego što sam bio ovde, možda da se bolje borim. Ako se to ne dogodi, mislim da je isto. Mislim da je ovo dostignuće u svojoj karijeri definitivno dobra stvar“, zaključio je Danil Medvedev.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Epilog šoka u Indijan Velsu: Šta je sledeće za Đokovića i Medvedeva?
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Ili Putin ili Vimbldon – britanski ministar hoće da izbaci Medvedeva i Ruse
Teniski teren na kojem će se igrati Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Novak dolazi po novi srpski trofej – sa njim stižu velika teniska imena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala