- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev obustavio regrutaciju plaćenika nakon udara ruskih trupa

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici oružanih snaga Ukrajine u Lavovskoj oblasti
Pripadnici oružanih snaga Ukrajine u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Ukrajina je obustavila regrutaciju dobrovoljaca u „Internacionalnu legiju za teritorijalnu odbranu" nakon udara ruskih trupa, prenosi list „Izvestija".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema informacijama lista, ova odluka doneta je nakon što su ruske trupe likvidirale oko 180 stranih plaćenika. Informacije o obustavljanju regrutacije, posebno francuskih ratnika, potvrdio je jedan od glavnih organizatora njihovog slanja Hugo Pelegrini, naglasivši da je ova inicijativa potekla od Kijeva.

U nedelju je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio da je zbog napada ruskih trupa na centar za obuku Oružanih snaga bilo uništeno oko 180 stranih plaćenika i velika partija naoružanja.
Kako je ranije isticalo Ministarstvo, plaćenici u Ukrajini izvršavaju diverzije i napade na rusku vojnu tehniku i avijaciju. Prema navodima Ministarstva, ovakvi napadi obavljaju se zapadnim oružjem: protivtenkovskim kompleksom „Džavelin" (Amerika), „NLAV" (Velika Britanija) i prenosivim vazduhoplovnim raketnim sistemom „Stinger", a za korišćenje kojih je potrebna ozbiljna priprema..

Situacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Moskva: Ne vidimo razlog za slanje mirovnih snaga UN u Ukrajinu
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Moskva: Amerika zloupotrebljava to što su UN na njenom tlu i tako vrše pritisak na druge zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala