- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Amerika zloupotrebljava to što su UN na njenom tlu i tako vrše pritisak na druge zemlje

© Sputnik / Roman Mahmutov / Uđi u bazu fotografijaSedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Amerika sve češće zloupotrebljava činjenicu da se sedište UN nalazi na njenoj teritoriji kako bi ostvarila svoje političke interese i vršila pritisak na predstavništva drugih država, ocenili su u Moskvi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Podsetimo, specijalnim letom prošle nedelje je iz Amerike u Rusiju stiglo 50 ruskih diplomata i članova njihovih porodica koji su bili zaposleni u Misiji RF pri UN. Amerika ih je optužila za špijunažu i uskratila gostoprimstvo.
Portparolka američke Misije pri UN Olivija Dalton ih je ranije nazvala operativnim saradnicima ruske obaveštajne službe.
Pored toga, predstavnik za medije generalnog sekretara UN Stefan Dižarik je rekao da SAD proteruju i ruskog državljanina zaposlenog u Sekretarijatu svetske organizacije.
Moskva je upozorila da će odgovoriti na ove poteze, dok je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila da su smisao i trenutak za ovu neprijateljsku akciju očigledni – jačanje pritiska, ucenjivanje i zastrašivanje kako bi se oslabila pozicija Rusije i kako bi joj bio onemogućen normalan rad u UN.
Takve aktivnostima Vašington krši osnovne međunarodno-pravne norme definisane, između ostalog, Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine i Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima iz 1963. godine, istakli su u ruskom Ministarstvu.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Rusija će odgovoriti na američko proterivanje ruskih diplomata iz UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala