- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Rusija će odgovoriti na američko proterivanje ruskih diplomata iz UN

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Rusija će odgovoriti na američko proterivanje 12 ruskih diplomate iz Ujedinjenih nacija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljni poslova Rusije Marija Zaharova.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„Sve se to događa zbog popustljivosti samog generalnog sekretara UN, kao i Sekretarijata UN koji pokorno igraju ulogu statiste pred haosom koji se stvara. To nećemo prihvatiti i izričito govorimo da ćemo odgovoriti po bilateralnoj liniji, na primer, na američku kvotu za diplomatsko prisustvo u Moskvi, koja se kao i ranije računa u skladu sa brojem naše Misije u Njujorku“, navodi se u komentaru Zaharove objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ona je pojasnila da je moguće da će biti „reči i o proterivanju američkih diplomata“.
„Mada, mi ne želimo da ponovo pribegavamo ovoj meri. Ali drskost koju pokazuje Vašington, njegova nespremnost ili nemogućnost pregovaranja jednostavno ne ostavljaju drugog izbora. Pozivamo američku stranu da bude razumna i da ne dovodi do dalje eskalacije“, zaključila je Zaharova.
Podsetimo, stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je 28. februara izjavio da su SAD objavile 12 ruskih diplomata u Ujedinjenim nacijama personama non grata.
Ujedinjene nacije  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Amerika proteruje ruskog diplomatu iz UN, Zaharova: Korak u pravcu eskalacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala