- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdina granitna odbrana o kojoj priča Evropa – evo i zašto /video/

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićBranko Lazić, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović – košarkaši KK Crvena zvezda
Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović – košarkaši KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u seriji od četiri pobede zaredom u Evroligi i na korak su do plasmana u plej-of Evrolige. San s početka sezone postaje java, te ćemo se u nastavku teksta baviti time kako je ekipa sa najmanjim budžetom došla nadomak Top 8.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kada je na početku sezone sastavljana ekipa, Dejan Radonjić i saradnici znali su tačno šta rade.
Dovođenjem Nikole Kalinića, uz Vladimira Lučića najboljeg krilnog košarkaša Evrope, bilo je jasno koje su ambicije kluba, samo, za razliku od prethodne sezone kada su iz Zvezde najavljivali napad na Top 8, ovoga puta radilo se u tišini i bez pompe.
Potpisi Nejta Voltersa, Ostina Holinsa, Erona Vajta, Luke Mitrovića i Nikole Ivanovića, pokazali su nam da sa Malog Kalemegdana imaju jasnu viziju, pošto su dovedeni profili igrača koji ne iskaču iz šablona trenera Dejana Radonjića.
Dejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
San postaje java – Zvezda krupnim koracima ide ka plej-ofu Evrolige!
Dodati su na okosnicu kluba koji čine Lazić, Dobrić, Davidovac, Kuzmića i Simonović, i sve je bilo spremno da se zaigra timska košarka u kojoj će fokus biti na odbrani, traniziciji i pik-end-rol igri.
Poslednje utakmice to i pokazuju, Zvezda lomi rivale sjajnom energijom, požrtvovanošću, odbranom – timskom igrom.
Augustas Šuliauskas, litvanski košarkaški analitičar, na Tviteru je u nekoliko rečenica i video priloga objasnio šta je Zvezda radila protiv Real Madrida i Makabija.
Konstantnim pritiskom na plejmejkera ne dozvoljava se da normalno postavi akcija, već okrenut leđima orkestrira napadom.
Jednom kada lopta dođe na 45 stepeni i kada treba da usledi pâs na niski post, crveno-beli znaju tačno šta darade.
Kalinić se postavlja tako da lopta ne može lako da dođe do Tompkinsa, te je Fernandes, igrač koji ima loptu, primoran da doda loptu blizu osnovne linije.
Tada je red na Mitrovića koji je odličnim udvajanjem ostavio Tompkinsa bez rešenja i Amerikanac je izgubio loptu. Sjajna timska odbrana.
Na drugom snimku je detalj sa utakmice protiv Makabija gde su Lazić i Kuzmić odradili sjajan posao na Skotiju Vilbekinu.
Šuliauskas se fokusirao i na Nikolu Kalinića za kog kaže da je jedan od najboljih košarkaša u Evropi kada se radi o odbrani na ivici faula.
„Nikola Kalinić je jedan od najboljih u Evropi, ako ne i najbolji, u tome što svojim rukama zastrašuje protivnike, a zatim ih (ruke) drži uspravno kako ne bi dobio faul“, naveo je Litvanac.
Zvezda je najbolja odbrana Evrolige i trenutno se nalazi jako blizu plasman u plej-of Evrolige. Takvom rezultatu pomoglo je i izbacivanje ruskih klubova, ali i da su prisutni Uniks, CSKA i Zenit, crveno-beli bili bi u igri za Top 8.
Na novoj tabeli Evrolige, Zvezda zauzima osmu poziciju i pet kola pre kraja ligaškog dela ima realnu šansu da bude na tom ili boljem mestu na kraju.

Raspored Crvene zvezde:

18.3. Barselona - Crvena zvezda
25.3. ALBA - Crvena zvezda
31.3. Bajern - Crvena zvezda
3.4. Žalgiris - Crvena zvezda
7.4. Crvena zvezda - Efes
Kao što možete da vidite, ekipu Dejana Radonjića čeka četiri gostovanja zaredom, ali ako izuzmemo Barselonu, utakmice u Berlinu, Minhenu i Kaunasu mogu da se pobede, kao i ona u poslednjem kolu protiv Efesa.
Opširnije o odbrani Crvene zvezde možete da pogledate na linku ispod.
San postaje java – Zvezda krupnim koracima ide ka plej-ofu Evrolige!
Đoković bodrio Zvezdu i zapevao sa igračima /foto, video/
Zvezda odbranila Beograd – pao je „Kralj“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala